• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  7/1/2003
Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/1/2003

ΔΟΚΙΜΗ
Suzuki Grand Vitara 2,0 5d facelift
 

Εσωτερική υπόθεση
 

Το ανανεωμένο εκτός δρόμου μοντέλο της Suzuki, το Grand Vitara, με το νέας σχεδίασης ταμπλό και τη συνολική αναβάθμιση του θαλάμου των επιβατών έγινε ακόμα πιο ελκυστικό. Σε συνδυασμό με τις πολύ καλές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και τη λογική τιμή διάθεσής του, το Grand Vitara επισφραγίζει τη "δημοτικότητά" του στην κατηγορία.

Η Suzuki έχει δημιουργήσει μία μακρόχρονη παράδοση στην κατασκευή εκτός δρόμου οχημάτων, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί για την αντοχή τους στο χρόνο, τις πολύ καλές δυνατότητες κίνησης σε δύσβατες περιοχές και τη λογική τιμή αγοράς. Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην πολύ καλή εμπορική πορεία του Grand Vitara, το οποίο από τις αρχές του έτους είναι μεταξύ των πρώτων σε πωλήσεις μοντέλων στην κατηγορία του, ενώ σε σχέση με πέρυσι έχει σημειώσει αύξηση πωλήσεων. 
Ωστόσο, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές, έτσι και η Suzuki για να κρατήσει το εκτός δρόμου μοντέλο της ανταγωνιστικό έχει προβεί σε ορισμένες αναβαθμίσεις. Το Grand Vitara το περασμένο έτος δέχτηκε ορισμένες διακριτικές αλλαγές εξωτερικά, οι οποίες αναβάθμισαν την εικόνα του αυτοκινήτου, ενώ υπήρξαν και δύο νέες εκδόσεις. 
Το νέας γενιάς Grand Vitara δεν φέρει αλλαγές στο αμάξωμά του. Το τελευταίο χωρίς να έχει κάποιο μοντέρνο χαρακτηριστικό αφήνει θετικές εντυπώσεις από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξει κανείς. Ωστόσο το σημείο αναφοράς στο ανανεωμένο Suzuki Grand Vitara είναι η συνολική αναβάθμιση του θαλάμου των επιβατών και κυρίως το νέας σχεδίασης ταμπλό. Αυτό έχει σαφώς πιο μοντέρνα ασθητική από την αντίστοιχη του προηγούμενου μοντέλου, ενώ κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί η ευμεγέθης κεντρική κονσόλα, στην οποία φιλοξενούνται οι εύχρηστοι περιστροφικοί διακόπτες του συστήματος εξαερισμού (έναντι των συρόμενων διακοπτών που υπήρχαν στο προηγούμενο Grand Vitara). 
Νέας σχεδίασης είναι και τα καθίσματα στο Ιαπωνικό εκτός δρόμου μοντέλο, με τις πιο ευχάριστες στην αφή επενδύσεις. Παράλληλα σημαντική βελτίωση σημειώθηκε και στον τομέα της πρακτικότητας, καθώς στην κεντρική κονσόλα και ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα υπάρχουν ποτηροθήκες και πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα. 
Τα μηχανικά μέρη και οι αναρτήσεις του ανανεωμένου Suzuki Grand Vitara διατηρήθηκαν αυτούσια από το προηγούμενο μοντέλο, έχοντας επιδείξει μία αρκετά καλή εικόνα και πολύ καλή αξιοπιστία. 
Εκεί όπου το Ιαπωνικό μοντέλο δείχνει το καλύτερό του "πρόσωπο" και θα ικανοποιήσει αυτούς αναζητούν τις χαρές της φύσης, είναι οι πολύ καλές δυνατότητες κίνησης σε δύσβατες διαδρομές. Σε αυτό συνεπικουρούν τόσο η ανάρτηση με τις μεγάλες διαδρομές όσο και η δυνατότητα υποδιπλασιασμού των σχέσεων μετάδοσης. 
Όλο αυτό το ολοκληρωμένο "πακέτο" συνδυάζεται σε μία συμφέρουσα τιμή αγοράς, η οποία ανέρχεται στα 26.698 ευρώ. Ο εξοπλισμός του 2λιτρου 5θυρου Grand Vitara περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, air condition και δύο μετωπικούς αερόσακους, ενώ το ABS και το ηχοσύστημα ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.
Οι καμπύλες επιφάνειες αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό στο αμάξωμα του Suzuki Grand Vitara.

 ΔΟΚΙΜΗ Suzuki Grand Vitara 2,0 5d facelift
 
Εσωτερική υπόθεση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Καλή απόδοση για το βάρος του αμαξώματος
Σημαντική αναβάθμιση στο εσωτερικό
Καλοί χώροι για επιβάτες και αποσκευές
3 αστέρια από το Euro NCAP
Φιλικό στην άσφαλτο - Πολύ καλό εκτός δρόμου