• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/1/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/1/2002

ΔΟΚΙΜΗ
Hyundai Coupe 1,6
 

Υποψηφιότητα για best seller
 

Με το νέο Coupe, η Hyundai ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ίματζ της. Πέρα από την αξιοπιστία και το πολύ καλό value for money που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της, έρχεται να επιδείξει μία νέα δυναμική αισθητική και πολύ καλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας σύμφωνα με τα στάνταρ των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Από την πρώτη κιόλας ματιά το νέο Hyundai Coupe "κερδίζει" τον παρατηρητή με τη σχεδίαση του αμαξώματος. Οι σχεδιαστές της Κορεάτικης εταιρείας έχουν αποβάλει τον "ανατολίτικο" χαρακτήρα του προηγούμενου μοντέλου, με ένα σύνολο το οποίο διακρίνεται για τη δυναμική και στιβαρή αισθητική του με στοιχεία που παραπέμπουν σε ευρωπαϊκά κουπέ αυτοκίνητα. Κύριο χαρακτηριστικό του νέου Hyundai Coupe είναι τα έντονα διαδοχικά νεύρα τα οποία ακολουθούν τις απαλές καμπύλες του αμαξώματος. Στο εμπρός τμήμα του νέου Hyundai Coupe, κυρίαρχο στοιχείο αποτελούν τα ευμεγέθη φωτιστικά σώματα με το τραπεζοειδές σχήμα όπου διακρίνονται τα δύο στρογγυλά κάτοπτρα των λαμπτήρων. Ο σπορτίφ προφυλακτήρας με τον μεγάλο αεραγωγό ενσωματώνει τους στρογγυλούς προβολείς ομίχλης και τη μάσκα. Την όλη δυναμική αισθητική του εμπρός τμήματος του αμαξώματος συμπληρώνει το μακρύ καπό με τα έντονα νεύρα. Από το πλάι το νέο Hyundai Coupe εκπέμπει έντονα σπορτίφ χαρακτήρα, γεγονός που αποδίδεται στα μικρά πλευρικά παράθυρα, το κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ και το έντονο νεύρο που ξεκινάει από το εμπρός φτερό και "σβήνει" στα πίσω φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με τα "βράγχια" πίσω από τους θόλους των εμπρός φτερών. 
Η πίσω όψη του νέου Hyundai Coupe δένει αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα καθώς συνδυάζει ένα "μείγμα" καμπύλων και ακμών. Τα πίσω φωτιστικά σώματα χαρακτηρίζονται από το πολλαπλό κάτοπρο, ενώ το σχήμα τους παραπέμπει στο προηγούμενο μοντέλο. 
Σπορτίφ στοιχεία συναντώνται και το εσωτερικό του νέου Hyundai Coupe, το οποίο δείχνει σαφώς πιο ήπιων τόνων αναλογικά με τη σχεδίαση του αμαξώματος. Θετικές είναι οι εντυπώσεις όσον αφορά την ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης, κάτι που διαπιστώθηκε και στην πράξη καθώς δεν παρατηρήθηκαν τριγμοί σε διαδοχικές ανωμαλίες του δρόμου όπου ακούγονταν χτυπήματα από τη σφιχτή ανάρτηση. 
Η τελευταία είναι ανεξάρτητη και στους τέσσερις τροχούς, ενώ έμφαση έχει δοθεί από τους μηχανικούς της Hyundai στη σπορτίφ αίσθηση παρά στην άνεση. Το νέο Hyundai Coupe κινείται στη βασική έκδοση με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και έχει χαμηλή τιμή αγοράς, στα 15.500 ευρώ (5.281.000 δρχ.). Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι γνωστές ηλεκτρικές ανέσεις, κλιματισμός, ηχοσύστημα και δύο μετωπικοί αερόσακοι. Η αμέσως ακριβότερη έκδοση κοστίζει 16.560 ευρώ (5.642.000 δρχ.) και διαθέτει επιπλέον δύο πλευρικούς αερόσακους, ABS και σύστημα αντισπιναρίσματος. Συνολικά το νέο Hyundai Coupe 1,6 πρόκειται για ένα πολύ καλό κουπέ αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή.


Τα εμπρός φωτιστικά σώματα έχουν τραπέζιο σχήμα. Πίσω από το διάφανο ενιαίο κάλυμμα ενσωματώνονται τα δύο στρογγυλά κάτοπτρα και τα φλας.Το κάτοπτρο των πίσω φωτιστικών σωμάτων έχει ιδιόμορφο σχήμα. Αισθητικά τα πίσω φωτιστικά σώματα ταιριάζουν με τη σχεδίαση του αμαξώματος.Στα εμπρός φτερά πίσω από τους θόλους των τροχών υπάρχουν δύο διακοσμητικοί αεραγωγοί, οι οποίοι τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

 ΔΟΚΙΜΗ Hyundai Coupe 1,6
 
Υποψηφιότητα για best seller
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Ικανοποιητικός συνολικά ο κινητήρας των 1,6 λίτρων
Πολύ καλή ποιότητα - θέσεις για 2 ενήλικες
Πολύ καλή ποιότητα - θέσεις για 2 ενήλικες
Ενισχυμένο πλαίσιο-έως 4 αερόσακοι
Σε σύγκριση με τα Citroen Xsara Coupe 1,6 και 
Renault Megane Coupe 1,6