Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  18/6/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/6/2002

ΔΟΚΙΜΗ
Mercedes CLK 240
 

Ένα ακόμα παράδειγμα...
 

...κορυφαίας τεχνολογίας, "έξυπνων" ηλεκτρομηχανισμών, υψηλής ποιότητας, καθώς και ανάλογης ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας αποτελεί η νέα Mercedes CLK. Παράλληλα όλα τα παραπάνω στοιχεία "στεγάζονται" σε ένα κουπέ αμάξωμα το οποίο διακρίνεται για την κομψή και ταυτόχρονα δυναμική σχεδίασή του.

Ανέκαθεν τα μοντέλα της Βαυαρικής εταιρείας με σήμα το αστέρι, αποτελούσαν σημείο αναφοράς στους τομείς της ασφάλειας, της ποιότητας και της προηγμένης τεχνολογίας. Το τελευταίο μοντέλο της Mercedes, η νέα CLK, διαθέτει όλα τα παραπάνω στοιχεία, ενώ παράλληλα ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes, σύμφωνα με την οποία αντικαθίσταται η κλασική "βαριά" αισθητική, με νέες "φόρμες" περισσότερο δυναμικές και κομψές. 
Η νέα CLK βάσει διαστάσεων τοποθετείται ανάμεσα στις C και Ε Class. To αμάξωμα του νέου κουπέ μοντέλου της Mercedes είναι μεγαλύτερο σε μήκος, πλάτος και ύψος κατά 71, 18 και 42 χιλιοστά αντίστοιχα από το προηγούμενο μοντέλο -το οποίο παρουσιάστηκε το 1997- ενώ έχει αυξηθεί και το μεταξόνιο κατά 25 χιλιοστά. 
Κοιτάζοντας το νέο κουπέ μοντέλο της Γερμανικής εταιρείας από μπροστά, το βλέμμα τραβά η μάσκα με τις χρωμιωμένες οριζόντιες γρίλιες με το ευμέγεθες αστέρι στο κέντρο αυτής, καθώς και τα διπλά ζεύγη των φωτιστικών σωμάτων. Αυτά έχουν συγγενή αισθητική μεταξύ των αντίστοιχων των C και SL Class. Από το πλάι ο δυναμικός σχεδιασμός της νέας CLK τονίζεται από το μακρύ καπό, την καμπύλη οροφή και την έλλειψη κεντρικής κολόνας στα πλαϊνά παράθυρα, τα οποία εφαρμόζουν πολύ καλά μεταξύ τους. Τη δυναμική και κομψή παράλληλα αισθητική του αμαξώματος ακολουθεί και ο τρίτος όγκος του αυτοκινήτου, όπου βασικά στοιχεία αποτελούν τα φωτιστικά σώματα με το δίχρωμο κάλυμμα -τα οποία είναι παρόμοια με αυτά της E-Class, καθώς και η διακριτική ακμή στο τελείωμα του καπό. 
Ανοίγοντας τη βαριά πόρτα της νέας CLK, ο παρατηρητής θα αντικρίσει ένα ευχάριστο σχεδιαστικά ταμπλό με πλήθος καμπύλων επιφανειών, όπου τα υλικά και το φινίρισμα είναι υψηλής ποιότητας. Ο θάλαμος των επιβατών προσφέρει πολύ καλή άνεση στους τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις μετακινήσεις τους σε ένα "αποστειρωμένο" από τους εξωτερικούς θορύβους περιβάλλον. 
Η νέα CLK, όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της Mercedes, είναι εφοδιασμένη με πλήθος προηγμένων τεχνολογικά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας (ESP, ASR, ABS και BAS) και παθητικής (έως 8 αερόσακοι) τα οποία είναι πάντα παρόν όταν τα χρειαστεί ο οδηγός, αλλά και σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση. 
H τιμή αγοράς της νέας CLK στην έκδοση 240 είναι 63.000 ευρώ. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνει όλα τα γνωστά μέσα άνεσης, τα παραπάνω ηλεκτρονικά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, 6 αερόσακους (οι πλευρικοί και για τους πίσω επιβάτες είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό με επιπλέον επιβάρυνση 492 ευρώ), ράδιο CD, αισθητήρες βροχής και φωτισμού και ζάντες ελαφρού κράματος. Επιπλέον το αυτοκίνητο της δοκιμής διέθετε χαμηλωμένη ανάρτηση το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 336 ευρώ.Το πίσω τμήμα του αμαξώματος της νέας κουπέ Mercedes χαρακτηρίζεται από τη διακριτική ακμή στο τελείωμα του καπό και τα ευμεγέθη φωτιστικά σώματα τα οποία παραπέμπουν σε αυτά της νέας E-Class.


 ΔΟΚΙΜΗ Mercedes CLK 240
 
Ένα ακόμα παράδειγμα...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Γραμμικός σε απόδοση με "βελούδινη" λειτουργία
Κορυφαία ποιότητα υλικών και κατασκευής
Πολύ καλοί χώροι για επιβάτες και αποσκευές
Ασφάλεια και στιβαρότητα “α λα” Mercedes