Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  18/6/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/6/2002

ΔΟΚΙΜΗ
Mercedes SportsCoupe C230 1,8 Kompressor
 

Πιο νεανική και δυνατή
 

O νέος κινητήρας των 1,8 λίτρων της Mercedes, o οποίος κινεί ορισμένες εκδόσεις των σειρών C, CLK και E-Class, στην κορυφαία εκδοχή του με ονομαστική ισχύ 192 ίππων τοποθετείται μόνο στη SportsCoupe. Με τιμή λίγο μεγαλύτερη από την 2λιτρη έκδοση, η C230 SportsCoupe διαθέτει πιο ευνοϊκή φορολογία και 29 ίππους περισσότερους.

Με την τοποθέτηση του νέου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 1,8 λίτρων σε τρεις σειρές της Mercedes, το... πολυπόθητο αστέρι έρχεται πιο κοντά στα φορολογικά δεδομένα της χώρα μας, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της εταιρείας. Το μηχανικό αυτό σύνολο διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, με ονομαστική ισχύ 143, 163 και 192 ίππων. 
Η πιο ισχυρή έκδοση του 4κύλινδρου κινητήρα με το μηχανικό υπερσυμπιεστή, τοποθετείται μόνο στην SportsCoupe. Η κορυφαία έκδοση της SportsCoupe δε διαφέρει αισθητικά από τις υπόλοιπες εκδόσεις της σειράς, ενώ το μοναδικό στοιχείο που δηλώνει την ύπαρξη του κορυφαίας απόδοσης κινητήρα των 1,8 λίτρων είναι η ένδειξη C230, στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Σχεδιαστικές διαφορές δε συναντώνται ούτε στο εσωτερικό της SportsCoupe 1,8 192 PS, το οποίο χαρακτηρίζεται για την υψηλή ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης, καθώς και την αίσθηση πολυτέλειας και στιβαρότητας που αποπνέει στους επιβάτες. Ο οδηγός που θα θελήσει να κινηθεί σβέλτα εκμεταλλευόμενος τους 192 ονομαστικούς ίππους του κινητήρα, θα εκτιμήσει την ασφάλεια που του προσφέρει το αυτοκίνητο σε κάθε είδους διαδρομή. Στην ευθεία η SportsCoupe παραμένει σταθερή σε υψηλές ταχύτητες, διατηρώντας την άνεση των επιβατών σε υψηλά επίπεδα. Κινούμενη σε δρόμο με στροφές, παραμένει στην πορεία που έχει επιλέξει ο οδηγός, καθώς το ESP και το ASR επεμβαίνουν άμεσα όταν οι τροχοί αρχίζουν και χάνουν την πρόσφυσή τους. Υπερστροφικά φαινόμενα θα παρουσιαστούν μόνο με την απενεργοποίηση του ESP σε ολισθηρό οδόστρωμα, εφόσον ο οδηγός επιμείνει στο γκάζι μέσα στη στροφή. Το σύστημα διεύθυνσης της SportsCoupe C230 προσφέρει ικανοποιητική αίσθηση, ενώ τα φρένα τα οποία περιλαμβάνουν αεριζόμενους δίσκους εμπρός και απλούς πίσω με ABS και BAS είναι αποτελεσματικά. Η κορυφαία έκδοση της SportsCoupe με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων διατίθεται στην τιμή των 38.900 ευρώ, ενώ στον εξοπλισμό της περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, 6 αερόσακους, αυτόματο κλιματισμό και ABS, ESP και ASR.


To ταμπλό της SportsCoupe διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης. Οι επιμέρους διακόπτες έχουν πολύ καλή εργονομία.


Οι ζάντες ελαφρού κράματος των 16 ιντσών ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και συνδυάζονται με ελαστικά διάστασης 205/55.

 ΔΟΚΙΜΗ Mercedes SportsCoupe C230 1,8 Kompressor
 
Πιο νεανική και δυνατή
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Εύστροφος κινητήρας με αρκετά καλή ελαστικότητα
Με παρόμοια τιμή, ανάλογο κυβισμό και διαφορετικό προσανατολισμό