• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  30/7/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/7/2002

ΔΟΚΙΜΗ
Suzuki Grand Vitara 1,6 Freestyle
 

Δυναμική πολυτέλεια
 

Η Ιαπωνική εταιρεία προχώρησε στην παρουσίαση νέων εκδόσεων του δημοφιλούς Grand Vitara με την ονομασία Freestyle. Οι διαφορές με τις υπάρχουσες εκδόσεις του τετρακίνητου μοντέλου είναι κατά κύριο λόγο στυλιστικές και αφορούν τόσο την εξωτερική εμφάνιση, όσο και το διάκοσμο του εσωτερικού.
Οι νέες εκδόσεις Freestyle τόσο στα τρίθυρα όσο και στα πεντάθυρα αμαξώματα του εκτός δρόμου μοντέλου της Suzuki έρχονται να τονίσουν ακόμα περισσότερο την ελκυστική του σχεδίαση. Στο εξωτερικό του μοντέλου οι διαφορές εστιάζονται στη μάσκα εμπρός και το κάλυμμα του εφεδρικού τροχού στο πίσω μέρος αντίστοιχα, που είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Χαρακτηριστικός είναι και ο χρωματικός διαχωρισμός σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα, της ποδιάς στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα καθώς και των ραγών οροφής, που είναι στην απόχρωση αλουμινίου. Οι χώροι στο εσωτερικό επαρκούν για την φιλοξενία τεσσάρων ενηλίκων, ενώ η ύπαρξη πέμπτου ατόμου θα επιφέρει αρκέτες παραχωρήσεις στον τομέα της άνεσης. Οι κυριότερες διαφορές στη καμπίνα των επιβατών των εκδόσεων Freestyle εστιάζονται στις δίχρωμες επενδύσεις των καθισμάτων. Ο δερμάτινος επιλογέας του κιβωτίου ταχυτήτων και το επίσης δερμάτινο τιμόνι προσδίδουν μια νότα πολυτέλειας. 
Στα μηχανικά μέρη των εκδόσεων Freestyle δε παρατηρούνται αλλαγές σε σχέση με τις υπόλοιπες του μοντέλου. Η μαλακή ρύθμιση των αναρτήσεων συμβάλλει στην άνετη μετακίνηση των επιβατών. 
Τόσο στα τρίθυρα όσο και στα πεντάθυρα αμαξώματα του Grand Vitara διατίθενται δύο εκδόσεις Freestyle που τιμώνται από 21.798 ευρώ (3θυρο 1,6) και από 27.498 ευρώ (5θυρο 2,0) αντίστοιχα. Στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων Freestyle περιλαμβάνονται 2 αερόσακοι, υδραυλικό τιμόνι, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού καθ’ ύψος καθώς και όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες (παράθυρα, καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, ηχοσύστημα, κλιματιστικό). Οι πιο ακριβές εκδόσεις (τόσο στα 3θυρα όσο και στα 5θυρα αμαξώματα) κοστίζουν 400 ευρώ επιπλέον, ποσό που αντιστοιχεί στην ύπαρξη των, νέας σχεδίασης, αλουμινένιων ζαντών. Τα Grand Vitara Freestyle διατίθενται σε μπλε ανοιχτό, ασημί, ιριδίζον λευκό και μαύρο χρώμα.


Η οδική συμπεριφορά του Ιαπωνικού εκτός δρόμου μοντέλου είναι ασφαλής υπό όλες τις συνθήκες κίνησης και οδοστρώματος. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με τη μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης των επιβατών.


Ελαστικός 1.600άρης κινητήρας 
Το μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1.590 κ.εκ. που κινεί τις τρίθυρες εκδόσεις του Grand Vitara αποδίδει 94 ονομαστικούς ίππους και στην πράξη διακρίνεται για τον πολιτισμένο χαρακτήρα του και την ελαστικότητά του από το χαμηλό φάσμα των στροφών λειτουργίας. Η μέγιστη τιμή της ροπής (138 Nm) είναι διαθέσιμη από τις 4.000 σ.α.λ.