• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  20/11/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/11/2001

ΔΟΚΙΜΗ
Ανανεωμένο Hyundai Accent 1,3 4d

Tακτική ανανέωση
 

Δύο χρόνια μετά την παρουσίασή του στην Ελληνική αγορά, το δημοφιλές Hyundai Accent ανανεώθηκε εμφανισιακά προκειμένου να επιδείξει ένα πιο "φρέσκο" παρουσιαστικό. Η κορυφαία σχέση τιμής-αξίας παραμένει και στο νέο Accent ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του.
 

Mε 11.635 πωλήσεις από τις αρχές του έτους μέχρι το μήνα Οκτώβριο, το Hyundai Accent εξακολουθεί να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της Ελληνικής αγοράς καθώς καταλαμβάνει τη 2η θέση στις πωλήσεις. Η Hyundai με στόχο να κρατήσει "φρέσκο" σχεδιαστικά το αμάξωμά του και να διατηρήσει την εμπορικότητά του, έκανε σε αυτό μερικές αλλαγές. Αυτές αφορούν αποκλειστικά το αμάξωμά του και επικεντρώνονται στη διαφορετικής σχεδίασης μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα. 
Συγκεκριμένα η μάσκα είναι πλέον οβάλ με κάθετες και οριζόντιες γρίλιες, ενώ το περίγραμμά της είναι χρωμιωμένο. Επιπλέον ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας ο οποίος φιλοξενεί τους στάνταρ προβολείς ομίχλης ταιριάζει καλύτερα με τη σχεδίαση του αμαξώματος. Περαιτέρω αλλαγές στο αμάξωμα του ανανεωμένου Accent δεν υπάρχουν και συνολικά η 4θυρη έκδοση χαρακτηρίζεται από την κλασική σχεδίασή της, η οποία είναι σύμφωνη με το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού στο οποίο απευθύνεται. 
Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Accent η εικόνα είναι γνώριμη καθώς δεν υπάρχουν αλλαγές. Η σχεδίαση του ταμπλό είναι επηρεασμένη από τα πρότυπα ευρωπαϊκών μοντέλων, ενώ συνολικά ο διάκοσμος έχει συγκρατημένη αισθητική. Συνολικά το εσωτερικό του ανανεωμένου Accent πείθει με την ποιότητα των υλικών του αν μάλιστα υπολογίσουμε τη χαμηλή τιμή αγοράς του αυτοκινήτου. 
Βελτιώσεις δεν υπήρξαν ούτε στα μηχανικά μέρη, με αποτέλεσμα το ανανεωμένο Accent στη βασική του έκδοση να κινείται από τον καλό σε γενικές γραμμές κινητήρα των 1,3 λίτρων απόδοσης 85 ονομαστικών ίππων. Επίσης πλεονέκτημα του μηχανικού αυτού συνόλου είναι το χαμηλό τεκμήριό του, στους 9 φορολογήσιμους ίππους (2.750.000 δρχ.). 
Αναμφίβολα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ανανεωμένου Accent -όπως και του προηγούμενου μοντέλου άλλωστε- είναι η άριστη σχέση τιμής-αξίας του. Με τιμή μόλις 3.278.000 δρχ., το ανανεωμένο Accent είναι σε θέση να καλύψει τον καταναλωτή που αναζητά ένα "τίμιο" μικρομεσαίο σεντάν οικογενειακό αυτοκίνητο με αρκετά καλό επίπεδο εξοπλισμού το οποίο περιλαμβάνει αερόσακο οδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, κλιματισμό, ραδιοκασετόφωνο και προβολείς ομίχλης. Επιπλέον στην τιμή των 3.528.000 δρχ, υπάρχει η έκδοση LS Full η οποία έναντι της LS διαθέτει ABS και αερόσακο συνοδηγού.


H εμπρός μάσκα στο ανανεωμένο Accent είναι οβάλ και πλαισιώνεται από χρωμιωμένο περίγραμμα. Νέας σχεδίασης είναι και ο προφυλακτήρας.
Εύστροφος κινητήρας με καλή ελαστικότητα 
Ο κινητήρας των 1,3 λίτρων που κινεί το ανανεωμένο Hyundai Accent δε φέρει αλλαγές. Η κεφαλή του διαθέτει 3 βαλβίδες ανά κύλινδρο οι οποίες κινούνται από μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής. Οι 80 δυναμομετρημένοι ίπποι που αποδίδει είναι μία καλή τιμή αναλογικά με τον κυβισμό του. Η απόκρισή του στο πάτημα του γκαζιού είναι ικανοποιητική στις χαμηλές στροφές στροφές, ενώ μετά τις 3.000 σ.α.λ. εμφανίζεται αρκετά καλύτερη. Από τα θετικά του χαρακτηριστικά είναι η πολύ καλή ευστροφία μέχρι το όριο περιστροφής του. Ο θόρυβος που παράγει ο κινητήρας αυτός μετά τις 4.000 σ.α.λ. είναι αυξημένος όπως και η τραχύτητά του. Οι επιδόσεις που προσδίδει το μηχανικό σύνολο των 1,3 λίτρων ικανοποιούν από στάση όχι όμως και οι εν κινήσει συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας λόγω των μακριών σχέσεων μετάδοσης.


Ο 12βάλβιδος κινητήρας των 1,3 λίτρων του ανανεωμένου Accent έχει αρκετά καλή απόδοση αναλογικά του κυβισμού του. Η ελαστικότητα είναι αρκετά καλή στις μεσαίες στροφές.

 ΔΟΚΙΜΗ Ανανεωμένο Hyundai Accent 1,3 4d
 
Tακτική ανανέωση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Καλής ποιότητας υλικά
Καλοί χώροι για 5 επιβάτες
Φιλικό και προβλέψιμο στο δρόμο