Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/12/2000
Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/12/2000
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ 
Suzuki Ignis 1,3 - Toyota Yaris 1,3
 
Διαμάχη... ισχύος
 
Τα Toyota Yaris 1,3 και Suzuki Ignis 1,3 διεκδικούν μια θέση στην... καρδιά και στις προτιμήσεις εκείνων που αναζητούν ένα πρακτικό, ευρύχωρο και ποιοτικό αυτοκίνητο πόλης με ισχυρό όμως κινητήρα και "ζωντανές" επιδόσεις. Ποιό εκ των δύο έχει, τελικά, τα εχέγγυα ώστε να κυριαρχήσει στη μεταξύ τους διαμάχη;

Το Yaris διάγει στη χώρα μας έναν απόλυτα... υγιή εμπορικό βίο, αφού η απήχησή του μεταξύ των υπόλοιπων μοντέλων της μικρής κατηγορίας (αλλά και ανάμεσα στις υπόλοιπες προτάσεις της γκάμας της Toyota) είναι ιδιαίτερα υψηλή. Οι λόγοι που συνέβαλαν στην υψηλή δημοτικότητα του αυτοκινήτου αφορούν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών, τον πολύ υψηλό δείκτη αξιοπιστίας, τους επαρκείς χώρους και την ικανοποιητική απόδοση των κινητήρων VVT-i. 
Η έκδοση των 1,3 λίτρων εμφανίζει -συν τοις άλλοις- το ατού των ανταγωνιστικών επιδόσεων οι οποίες "πηγάζουν" από την ισχύ των 81 πραγματικών ίππων του κινητήρα. Ετσι, λοιπόν, τα παραπάνω γνωρίσματα συνθέτουν το προφίλ ενός αυτοκινήτου που απευθύνεται σε ένα κοινό που αναζητά ένα ταχύ "μικρό" με μεγάλους όμως εσωτερικούς χώρους και προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. 
Στο ίδιο ακριβώς κοινό φαίνεται να... στοχεύει και η Suzuki με το λανσάρισμα του Ignis. Η αστικού χαρακτήρα πρόταση της Ιαπωνικής εταιρείας συνάδει με τα συνήθη αισθητικά πρότυπα των πολυμορφικών μοντέλων, διαθέτει και αυτό μια "έξυπνη" χωροταξική διαρρύθμιση στο εσωτερικό, εξίσου υψηλά στάνταρ ποιότητας αλλά -πάνω απ' όλα- έναν πανίσχυρό κινητήρα 1,3 λίτρων που αποδίδει 88 πραγματικούς ίππους. Μοιραία, λοιπόν, η "αντιπαράθεση" με το κοινής καταγωγής και ανάλογων δυνατοτήτων Toyota Yaris 1,3 5d είναι αναπόφευκτη.


 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: Suzuki Ignis 1,3 - Toyota Yaris 1,3
 
Διαμάχη... ισχύος
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Ζωντάνια σε απόδοση και επιδόσεις 
Χωροταξικές αποκλίσεις σε λειτουργικά εσωτερικά
Φιλικά στη χρήση
Αντί συμπεράσματος