• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Hyundai Accent:
 
Το φθηνό οικογενειακό
 

To Accent είναι το μικρομεσαίο μοντέλο της Hyundai, που αποτελεί το best seller της εταιρείας. Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η συμφέρουσα τιμή αγοράς του και ο πλούσιος εξοπλισμός του, ο οποίος προσφέρεται στις βασικές του εκδόσεις. Το Accent έκανε την πρώτη του εμφάνιση το Σεπτέμβριο του 1994. Το 1997, το αυτοκίνητο υπέστη ένα facelift, ενώ στα μέσα του 2000, παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο.
Οι κινητήρες που κινούν το μικρομεσαίο Hyundai είναι 1.300 κ.εκ. με απόδοση 83 ίππους και 1.500 κ.εκ. με απόδοση 102 ίππους. Τα μηχανικά αυτά σύνολα διακρίνονται για τη σπιρτάδα τους, αλλά και την οικονομία καυσίμου.
Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Accent είναι η πρακτικότητα και η αξιοπιστία του, όπως και η προαναφερθείσα οικονομία καυσίμου. Στα μειονεκτήματα θα καταλογίζαμε την έλλειψη προσωπικότητας και πρεστίζ και βέβαια τη μέτρια ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, που το κάνουν να φαίνεται πολύ φθηνή και ελαφριά κατασκευή.
Ως μεταχειρισμένο, αυτά που θα πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος αγοραστής είναι τυχόν χτυπήματα στο αμάξωμα και γδαρσίματα στους προφυλακτήρες και τις πλαϊνές ποδιές. Επίσης, τα Accent παρουσίασαν και κάποιες δυσλειτουργίες στα κιβώτια ταχυτήτων, οι οποίες όμως εμφανίστηκαν μόνο στα πρώτα μοντέλα. Σε γενικές γραμμές, το Accent δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα στα μηχανικά του μέρη.
Ανταγωνιστικά μοντέλα του πραγματικά πολύ επιτυχημένου μοντέλου της Hyundai είναι τα Seat Cordoba και Kia Sephia.

 . Αξίζει για:
1. Την καλή ποιότητα των υλικών και την προσεγμένη συναρμολόγησή τους.
2. Τους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές.
3. Τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.