• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Hyundai Atos:
 
Το μίνι πολυμορφικό
 

Tο Hyundai Atos βρίσκεται στην παραγωγή από τα μέσα του 1997, ανήκει στην κατηγορία των μίνι πολυμορφικών και είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες κίνησης μέσα στην πόλη.
Ο κινητήρας των 1.000 κ.εκ. που κινεί το Atos, έχει απόδοση 56 ίππους και συνεργάζεται άψογα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο έχει κοντές σχέσεις, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αποδεικνύεται αρκετά σβέλτο μέσα στις συνθήκες της πόλης, όπου οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι μικρές. Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου από στάση και εν κινήσει μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
Στα υπέρ του αυτοκινήτου θα καταλογίσουμε επίσης την ευχρηστία του και την ευκολία οδήγησης. Το μέγεθός του είναι αντιστρόφως ανάλογο της χωρητικότητάς του, ενώ περιορισμός υπάρχει μόνο στο χώρο για τους πίσω επιβάτες. Το αυτοκίνητο διακρίνεται για την αξιοπιστία του, όχι όμως και για την ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, τα οποία και δίνουν την αίσθηση φθηνής κατασκευής. Το Atos αποδεικνύεται επίσης πολύ οικονομικό, αφού με λιγότερα από 7 λίτρα καυσίμου μπορεί και διανύει 100 χιλιόμετρα.
Ο υποψήφιος αγοραστής ενός μεταχειρισμένου Atos πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν χτυπήματα του αμαξώματος, λόγω της συχνής χρήσης του μέσα στην πόλη. Επίσης, επιβάλλεται προσεκτικός έλεγχος για πιθανά χτυπήματα στο εσωτερικό του και κυρίως στο χώρο αποσκευών. Τα μηχανικά προβλήματα δεν είναι συνήθη στο μικρό Hyundai.
Ως ανταγωνιστικό μοντέλο του Atos θα αναφέρουμε το νεότερο Atos Prime, το οποίο διαθέτει περίπου τους ίδιους χώρους με το Atos, έχοντας όμως πιο αρμονικό αμάξωμα και πιο νεανικό look. Επίσης, ανταγωνιστές του είναι τα Daewoo Matiz και Suzuki Wagon R+, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του ξεχωριστά προσόντα.

. Αξίζει για:
1. Τους διαθέσιμους και πλήρως εκμεταλλεύσιμους χώρους του.
2. Τον κινητήρα που παρέχει ικανοποιητικές αποδόσεις.
3. Την καλή μεταπωλητική του αξία.