• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/2/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/2/2004
Test mtx
Opel Vectra 2,0 GTS
Με “άγριες” διαθέσεις
O δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας κινεί με περίσσια ευκολία το αμάξωμα των 1.489 κιλών του Vectra προσδίδοντάς του ανταγωνιστικές επιδόσεις.
Στη δίλιτρη πεντάθυρη έκδοση GTS, το Vectra χρησιμοποιεί υπερτροφοδότη καυσαερίων με αποτέλεσμα να αποδίδει 175 ίππους. Χωρίς να χάνει τίποτα από τον οικογενειακό του χαρακτήρα, το Vectra GTS "νευριάζει" εύκολα χωρίς να φέρνει όμως σε δύσκολη θέση τον οδηγό του.
H χρήση υπερτροφοδότη ως γνωστόν αυξάνει τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας ενός αυτοκινήτου αφού η αποδιδόμενη ισχύς, σε σχέση με έναν ίδιου κυβισμού ατμοσφαιρικό κινητήρα, επιφέρει καλύτερες τιμές επιδόσεων. Βασική αρχή για έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα είναι να μην αλλοιώνει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου που έχει γνωρίσει το κοινό. Η Opel έχοντας ήδη εφαρμόσει την ίδια μεθοδολογία και σε άλλες της προτάσεις με αμιγώς πιο σπορτίφ χαρακτήρα, εφοδίασε και το μεσαίο της Vectra στην πεντάθυρη έκδοση GTS, με έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος αντίθετα με τα OPC (200 ίππους) αυτοκίνητά της αποδίδει 175 ίππους. Πέραν της αυξημένης ιπποδύναμης το GTS 2,0 Turbo διαφέρει εξωτερικά από τα υπόλοιπα Vectra, στα φωτιστικά σώματα τα οποία είναι σκουρόχρωμα, την διάσταση των τροχών (είναι 225/40/17), στις εσωτερικές επενδύσεις των καθισμάτων που αποτελούνται από δέρμα και ύφασμα και τέλος στη ρύθμιση της ανάρτησης η οποία έγινε λιγάκι πιο σκληρή προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς. Οι χώροι και η υψηλή ποιότητα κατασκευής όπως και η ευχάριστη εικόνα παραμένουν ως είχαν. Οι διαφορές στο δρόμο είναι αρκετές τόσο σε θέμα επιδόσεων όσο και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς. Κατ' αρχήν το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο άμεσο, κάτι που επιτεύχθηκε από τις μεγαλύτερες ζάντες και την σφιχτότερη ρύθμιση της ανάρτησης. To σύστημα ελέγχου της ευστάθειας διαθέτει κουμπί απενεργοποίησης πλήρως, κάτι που δεν ισχύει για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της Opel με σπορτίφ προσανατολισμό. Ο οδηγός μπορεί να κινηθεί με περίσσια ευκολία διατηρώντας υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα ενώ παράλληλα, σε δρόμο με στροφές θα εκτιμήσει τις μικρές κλίσεις και την καλή κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου. Το σύστημα διεύθυνσης είναι πολύ καλής αίσθησης ενώ τα φρένα διακρίνονται για την αποτελεσματικότητά τους. Η τιμή του Opel Vectra GTS 2,0 ανέρχεται στα 31.820 ευρώ και ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ABS, ESP, 6 αερόσακους κλιματισμό δύο ζωνών και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Η ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος στο εσωτερικό του Opel Vectra 2,0 GTS βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

O δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας κινεί με περίσσια ευκολία το αμάξωμα των 1.489 κιλών του Vectra προσδίδοντάς του ανταγωνιστικές επιδόσεις. Σε αυτό συμβάλλουν με τη σειρά τους η γραμμική απόδοση των 175 ίππων και η "πυκνή" κλιμάκωση του 6τάχυτου κιβωτίου. Η κατανάλωση του διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα -αν και υπερτροφοδοτούμενος- αφού η ελαστικότητα που επιδεικνύει το εν λόγω μηχανικό σύνολο είναι πολύ καλή.