• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  30/3/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/3/2004
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Hyundai Atos του 1999
Το Hyundai Atos αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομική λύση για την πόλη.
Η προσιτή τιμή του Hyundai Atos παίζει για άλλη μια φορά καθοριστικό ρόλο στην τοποθέτησή του μεταξύ των δημοφιλέστερων προτάσεων. Ακόμα και ως μεταχειρισμένο λοιπόν το Atos αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες αλλά και αξιόπιστες προτάσεις.
Το μίνι πολυχρηστικό της Hyundai διακρίνεται για τον έντονο αστικό χαρακτήρα που παρουσιάζει ο οποίος αποτελεί και το βασικότερο γνώρισμά του. Εμφανισιακά το μικρό αυτοκίνητο της Hyundai έχει σαν κύριο γνώρισμά του τα κάθετα τοποθετημένα οπίσθια φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό του Atos ο διάκοσμος είναι λιτός ενώ σχεδιαστικά κρίνεται ευχάριστο. Τα υλικά κατασκευής του ταμπλό είναι σκληρά, όμως δεν παρουσιάζουν τριγμούς. Οι χώροι επαρκούν για τέσσερις επιβάτες με τους δύο πίσω να έχουν αρκετό χώρο για τα κεφάλια τους, ενώ ο χώρος αποσκευών διαθέτει μεγάλο άνοιγμα και είναι χωρητικότητας 220 λίτρων. Ο κινητήρας του Atos αποδίδει 60 ίππους και κινεί εύκολα το ελαφρύ αμάξωμα αν και παράγει αυξημένα επίπεδα θορύβου στις υψηλές στροφές λειτουργίας του. Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες, ωστόσο στους πλαγιομετωπικούς ανέμους το αμάξωμα με τις μεγάλες επιφάνειες κλονίζεται.

Το πέρασμα του χρόνου
Οι συχνότερες παρατηρήσεις στο πέρασμα του χρόνου εντοπίζονται σε κάποιους τριγμούς που εμφανίζονται από τα παράθυρα των εμπρός θυρών καθώς και τη μειωμένη απόδοση του κλιματιστικού. Σε αυτή την περίπτωση πάντως, η αλλαγή των υγρών του συστήματος κλιματισμού, ίσως αποτελεί και τη λύση για την ικανοποιητική λειτουργία για ακόμα κάποια χρόνια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Συχνότερα προβλήματα
• Ευπάθεια στη σκληρή χρήση των φρένων (συχνή αντικατάσταση υλικών τριβής και δισκόπλακων)
• Τριγμοί από τα παράθυρα
• Εξασθενημένη απόδοση κλιματιστικού (σε αυτοκίνητα που διέθεταν αιρ-κοντίσιον στον εξοπλισμό τους)

Αξίζει να το αγοράσω;
Το Hyundai Atos αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την πόλη ενώ η χαμηλή τιμή αγοράς του αποτελεί το βασικό του προσόν. Ο εξοπλισμός του ωστόσο στη βασική έκδοση είναι λιτός.