• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  22/6/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/6/2004
Test mtx
Η γνωστή συνταγή
Eπίσημη παρουσίαση στη Bαρκελώνη
Η επίσημη πανευρωπαϊκή παρουσίαση του ανανεωμένου Τοyota Corolla έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη σχεδόν ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της δοκιμής στην Ελλάδα. Στους δρόμους γύρω από την Ισπανική πόλη είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλά μέλη της ανανεωμένης "οικογένειας" Corolla με κυριότερη την έκδοση T Sport, η οποία μάλιστα έχει δεχθεί και αρκετά μεγάλο όγκο τεχνικών επεμβάσεων πέρα από τις γνωστές αισθητικές. Συγκεκριμένα, η κορυφαία έκδοση του Corolla διαθέτει μεν το γνωστό 1.800άρη κινητήρα με σύστημα μεταβλητού χρονισμού και βύθισης των βαλβίδων (η ισχύς παραμένει στους 192 ίππους/7.800 σ.α.λ.) αλλά στον τομέα των αναρτήσεων υπάρχουν πλέον νέα αμορτισέρ και ελατήρια με πιο σπορ ρύθμιση καθώς και νέες αντιστρεπτικές δοκοί (η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 20 χιλ.). Το σύστημα διεύθυνσης έχει επίσης μικρές διαφοροποιήσεις (0,3 στροφές λιγότερες απ' άκρη σ' άκρη) κυρίως για αύξηση της αμεσότητας και βελτίωση της απόκρισης στις εντολές του οδηγού ενώ και ο επιλογέας του χειροκίνητου εξατάχυτου κιβωτίου έχει δεχθεί επεμβάσεις για να παρέχει καλύτερη αίσθηση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι έχει επανασχεδιαστεί ολόκληρο το κάτω τμήμα του οχήματος για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες ενώ στο εσωτερικό τα ανασχεδιασμένα καθίσματα και οι επενδύσεις με "look" ανθρακονημάτων σηματοδοτούν μερικές από τις βασικές αλλαγές. Στο δρόμο η βελτίωση στην οδηγική αίσθηση ήταν ευδιάκριτη ενώ βασικό γνώρισμα της έκδοσης Corolla T Sport παραμένει η απόδοση μεγάλων ποσοτήτων της ισχύος σε σχετικά υψηλές στροφές. Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης επισκεφτήκαμε και το Forum της Bαρκελώνης, μια πολυσχιδή εκδήλωση διάρκειας τεσσάρων και πλέον μηνών η οποία υποστηρίζεται μεταξύ άλλων και από την Toyota και εξετάζει ζητήματα οικολογίας, ανάπτυξης, ειρήνης και πολιτισμικής διαφορετικότητας μέσα από πλήθος εκθέσεων και εκδηλώσεων.
Η έκδοση T Sport έδειξε να προσφέρει καλύτερη και πιο σπορ αίσθηση στον οδηγό έπειτα από τις επεμβάσεις που δέχτηκε στην ανάρτηση και όχι μόνο.

Αισθητικά το Corolla Τ Sport διακρίνεται από την πιο επιθετική σχεδίαση του προφυλακτήρα, τα πλαϊνά μαρσπιέ και τη μειωμένη απόσταση από το έδαφος.

 
 Toyota Corolla 1,4 3d f/l
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Οδική συμπεριφορά
Eσωτερικό
Χώροι
Eπίσημη παρουσίαση στη Bαρκελώνη
Συμπέρασμα