Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/1/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/1/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Citroen C5 1,8 του 2001
Το C5 διαθέτει μεγάλους χώρους και ασφαλή οδική συμπεριφορά.
Με την άφιξη του ανανεωμένου C5 η προηγούμενη εκδοχή του Γαλλικού μεσαίου αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή γι' αυτούς που αναζητούν ένα μεταχειρισμένο που εστιάζει στην προσφορά άνεσης.
Όταν στα μέσα του 2001 λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά το C5, στην ουσία είχε διπλό ρόλο καθώς έπρεπε όχι μόνο να αντικαταστήσει την Xantia αλλά να γεφυρώσει και το χάσμα μεταξύ Xantia και του μεγάλου XM από τη στιγμή που το τελευταίο σταμάτησε να παράγεται. Αυτός ήταν και ο λόγος που το C5 κινήθηκε από πλευράς διαστάσεων στο πάνω όριο της μεσαίας κατηγορίας ενώ και σε επίπεδο κινητήρων ξεκινούσε από τα 1,8 λίτρα. Εξωτερικά η σχεδίαση του Γαλλικού αυτοκινήτου δεν θέλγει απόλυτα αλλά τουλάχιστον το εμπρόσθιο τμήμα χαρακτηρίζεται από ισορροπία σε αντίθεση με το πίσω τμήμα που είναι σαφώς πιο ογκώδες χωρίς παρ' όλα αυτά να χάνει τη συνολική "γαλλική" του κομψότητα. Στο εσωτερικό η κομψότητα διατηρείται ενώ τα υλικά κατασκευής είναι ικανοποιητικής ποιότητας και με καλή συναρμολόγηση. Είναι σίγουρο ότι σε επίπεδο χώρων το C5 ξεχωρίζει και προσφέρει πολλά. Ο οδηγός και ο συνοδηγός, εκτός από χώρο, έχουν στη διάθεσή τους και άνετα καθίσματα με πολλαπλές ρυθμίσεις ενώ η πίσω σειρά καθισμάτων θα φιλοξενήσει άνετα τρεις ενήλικους επιβάτες που έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χώρο για τα γόνατα και το κεφάλι τους αλλά και αρκετό πλάτος. Απόλυτα λειτουργικός είναι ο επίπεδος χώρος αποσκευών με το μεγάλο άνοιγμα και τον όγκο των 456 λίτρων. Στο δρόμο η ανάρτηση Hydractive 3 παρέχει υψηλή σταθερότητα και αυξομείωση της απόστασης από το έδαφος ανάλογα με την ταχύτητα, ενώ σκληραίνει στις στροφές μειώνοντας μόνο τις κλίσεις και όχι την άνεση των επιβατών.
To πέρασμα του χρόνου
Το C5 δεν επισκέπτεται συχνά το συνεργείο αλλά όταν το κάνει δεν μένει για πολύ. Τυπικά αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αντλία βενζίνης ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί διαρροές στο σύστημα ψύξης του κινητήρα καθώς και δυσλειτουργίες του immobilizer.
Συν & πλην
(+): Χώροι, άνεση ανάρτησης, οδική συμπεριφορά, πολιτισμένη λειτουργία κινητήρα
(-): Μεγάλος κύκλος στροφής, αίσθηση και μακριές διαδρομές επιλογέα
Συχνότερα προβλήματα
• Δυσλειτουργία immobilizer
• Αντλία βενζίνης
• Διαρροές συστήματος ψύξης κινητήρα