• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/1/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/1/2005
Test mtx
Opel Astra 2,0 Turbo
Για ασυμβίβαστους
Το Αstra 2.0 Turbo διαθέτει ασφαλή και σπορτιφ οδική συμπεριφορά
Το δίλιτρο Astra εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 200 ίππων, δίδοντας σε εκείνους που θέλουν ένα Astra με σπορτίφ στοιχεία την ευκαιρία να το αποκτήσουν χωρίς συμβιβασμούς.
Η κορυφαία έκδοση του Astra ήρθε και στη χώρα μας για να μας θυμίσει ότι πάντα ένα αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας πρέπει να έχει μια έκδοση που θα προσφέρει το κάτι παραπάνω σε όλους εκείνους που αναζητούν σπορτίφ αίσθηση και επιδόσεις, χωρίς να θυσιάζουν όμως τα βασικά χαρακτηριστικά του. Το Astra 2,0Τ είναι ένα Astra με δυνατότερο κινητήρα που μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες με τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό του και να τους μετακινήσει σε ένα μακρινό σημείο με τις μικρότερες απώλειες σε άνεση, κούραση και διάθεση. Ο GT χαρακτήρας -και όχι ο αποκλειστικά σπορτίφ- ήταν το μέλημα της Opel και μπορεί να είναι σίγουρη ότι το έχει επιτύχει. Εξωτερικά, το Astra 2,0T διαφοροποιείται από τα μικρότερα αδέλφια του, στις ζάντες αλουμινίου, οι οποίες είναι μεγαλύτερης διαμέτρου ενώ το λογότυπο 2,0 στο πίσω μέρος αρκεί για να υποδηλώσει τη διαφορετικότητα αυτής της έκδοσης άσχετα από το γεγονός ότι δεν αναγράφεται πουθενά το turbo όπως στο παρελθόν. To μοντέλο των 2,0 λίτρων λοιπόν κρύβει 200 ζωντανούς ίππους και 262 Nm ροπής που είναι ικανά να προσδώσουν πολύ καλές επιδόσεις στο κατά τα άλλα "άκακο" Astra. Στο εσωτερικό, όπως είναι λογικό, υπάρχουν κάποια σπορτίφ στοιχεία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι έντονα και βέβαια δεν μονοπωλούν το ενδιαφέρον του παρατηρητή. Μας αρέσει που το Astra απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αμιγώς σπορ τόσο όσον αφορά την οδική του συμπεριφορά όσο και την εικόνα του, όπως επίσης μας αρέσει που είναι ομοιογενές σαν σύνολο παρά τον δυνατό του κινητήρα. Η τιμή των 27.537 ευρώ σίγουρα είναι αυξημένη, όμως αντισταθμίζεται από τον πλούσιο εξοπλισμό και το τεχνολογικό του υπόβαθρο, καθώς και από το γεγονός ότι ανήκει πλέον στη νεοσύστατη κατηγορία των κορυφαίων μικρομεσαίων αυτοκινήτων με χαρακτήρα GT.
Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας : Γραμμικός και ισχυρός
Ο κινητήρας διακρίνεται για την απόκρισή του στις χαμηλές στροφές.
Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του Astra εμφανίζει πολύ καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας του ενώ σε όλο το φάσμα παρουσιάζει θετικό τράβηγμα. Οι επιδόσεις που προσδίδει στο αμάξωμα είναι πολύ καλές, κάτι που οφείλεται στην σφιχτή κλιμάκωση του 6τάχυτου κιβωτίου που συνεργάζεται ιδανικά με εκείνον. Η κατανάλωσή του είναι καλή με δεδομένο ότι πρόκειται για δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο.

 
 Opel Astra 2,0 Turbo
Οδική συμπεριφορά
Εσωτερικό - Χώροι