Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/1/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/1/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Peugeot 206 CC 2,0 του 2001
Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα το 206 CC εμφανίζεται με προσιτό κόστος ως μεταχειρισμένο.
Παραδοσιακά η Peugeot αρέσκεται στην κατασκευή μικρών και μικρομεσαίων ανοιχτών αυτοκινήτων. Με το 206 CC η Γαλλική εταιρεία έδωσε για πρώτη φορά στην αγορά ένα μικρό cabrio αυτοκίνητο με μεταλλική οροφή.
Όταν το 2001 η Peugeot λανσάρισε το 206 CC, έδωσε νέο αέρα στην κατηγορία των μικρών ανοικτών αυτοκινήτων δίνοντας αυτό που η κατηγορία δεν πρόσφερε μέχρι εκείνη τη στιγμή, δηλαδή την ηλεκτροϋδραυλικά ανακλινόμενη σκληρή οροφή στα πρότυπα σαφώς πιο ακριβών και μεγαλύτερων αυτοκινήτων (όπως η Mercedes SLK). Πλέον με την πάροδο σχεδόν 3,5 ετών το δίλιτρο 206 CC του 2001 είναι μια συμφέρουσα επιλογή, αφού δεν παρουσιάζει το βασικό μειονέκτημα του καινούργιου, που είναι το μεγάλο κόστος απόκτησης. Εξωτερικά το 206CC γειτνιάζει αισθητικά με τον κλειστό αδελφό του αλλά λόγω οροφής το οπίσθιο τμήμα έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές που καταφέρνουν να δέσουν αρμονικά με τη συνολική μορφή του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό η ποιότητα των υλικών είναι καλή αλλά το φινίρισμα δεν είναι ανάλογο. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα για τη συνολικά καλή αισθητική του εσωτερικού. Στον τομέα των χώρων το 206 CC δεν διακρίνεται αφού ο χώρος για τους εμπρός επιβάτες δεν είναι ικανοποιητικός καθώς η οροφή μειώνει αισθητά το χώρο για τα κεφάλια τους. Η πίσω σειρά καθισμάτων δεν είναι αρκετά φιλόξενη αλλά στην ανάγκη και με πλήθος παραχωρήσεων θα μεταφερθούν δύο μικρόσωμοι επιβάτες. Με την οροφή ανοικτή οι εμπρός επιβάτες έχουν τον απαραίτητο χώρο για τα κεφάλια τους και φυσιολογικά το αίσθημα ευρυχωρίας ενισχύεται. Στο δρόμο η σωστή ρύθμιση της ανάρτησης προσφέρει ισορροπημένη οδική συμπεριφορά με σπορτίφ τάσεις χωρίς ωστόσο να μειώνει την άνεση των επιβατών.
To πέρασμα του χρόνου
Το 206 CC στη μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει ξεκάθαρα τα αδύνατα του σημεία και αυτά είναι τα ηλεκτρικά του συστήματα κυρίως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της οροφής ενώ πολύ συχνά εμφανίζονται προβλήματα στη στήριξη των καθισμάτων.
Συν & πλην
• Σύστημα διεύθυνσης, ροπή κινητήρα, οδική συμπεριφορά, χαμηλή κατανάλωση, βασικός εξοπλισμός
• Χώροι επιβατών-αποσκευών, στιβαρότητα αμαξώματος, φινίρισμα υλικών, κόστος συντήρησης
Συχνότερα προβλήματα
• Ηλεκτρικά συστήματα
• Λειτουργία οροφής
• Στήριξη θέσεων