Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  12/7/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/7/2005
Θέματα αγοράς mtx
Τoyota Corolla 1,6 Xellence
Σπορτίφ χρειά με 300 ευρώ
Tο Corolla και σε αυτή την έκδοση εξακολουθεί να αποσπά τα θετικά σχόλια μέσω του πλούσιου εξοπλισμού της.
Βασιζόμενη στην πλούσια έκδοση Sol, η Toyota εμπλούτισε την γκάμα του μικρομεσαίου Corolla με μια νέα εξοπλιστική έκδοση που στοιχίζει μόλις 300 ευρώ παραπάνω.
Η διαφορά της τιμής της πλούσιας έκδοσης Sol τόσο σε τρίθυρο όσο και πεντάθυρο αμάξωμα και με τον κινητήρα των 1,4 ή 1,6 λίτρων ανέρχεται στα 300 ευρώ επιπλέον στην έκδοση Xellence. Η πλουσιότερη έκδοση του Corolla λοιπόν είναι αυτή, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον της Sol κάποια αισθητικής φύσεως στοιχεία αναδεικνύοντας εν μέρει κάποια -τηρουμένων των αναλογιών πάντα- πιο σπορτίφ ατμόσφαιρα. Εξωτερικά λοιπόν η έκδοση Corolla Xellence φέρει νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, αεροτομή που κοσμεί το πάνω μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών ενώ τέλος στο πίσω μέρος υπάρχει πλέον και χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό αυτής της έκδοσης τα μόνα στοιχεία διαφοροποίησης εντοπίζονται στα πλαϊνά διακοσμητικά μαρσπιέ με το όνομα του μοντέλου και στα καλαίσθητα αλουμινένια ποδωστήρια. Όπως είναι λογικό, το Corolla και σε αυτή την έκδοση εξακολουθεί να αποσπά τα θετικά σχόλια τόσο μέσω του κινητήρα των 1,6 λίτρων με τους 110 ίππους και ακόμα περισσότερο μέσω της εμφάνισής του. Ωστόσο το κόστος του επιπλέον εξοπλισμού αυτής της έκδοσης ανεβάζει την ούτως ή άλλως υψηλή τιμή, φτάνοντας έτσι τα 19.311 ευρώ (τιμή καταλόγου αφού ισχύει έκπτωση 1.500 ευρώ για όλες τις hatchback εκδόσεις του Corolla) στην τρίθυρη έκδοση της παρουσίασης.
Διαφορά 2
Η απόληξη της εξάτμισης είναι χρωμιωμένη στην έκδοση Xellence συμπληρώνοντας το πιο σπορτίφ πρόσωπο έναντι της Sol.
Διαφορά 3
Τα αυτοκόλλητα πλαϊνά μαρσπιέ χαρακτηρίζονται καλαίσθητα στην έκδοση Xellence ενώ και αυτά αποτελούν στοιχείο του επιπλέον εξοπλισμού αυτής της έκδοσης.
Διαφορά 4
Τα πεντάλ αλλά και το… "ξεκουραστήρι ποδιού" (foot-rest) είναι πολύ όμορφα και προσθέτουν σε σπορτίφ αισθητική.
Διαφορά 4
H διακριτική αεροτομή στο πίσω μέρος αποτελεί προνόμιο της νέας έκδοσης Xellence.
Αντίθετα στην έκδοση Sol η απουσία της ορίζει και το πιο συντηρητικό προφίλ του πίσω μέρους.
Διαφορά 1
Oι ζάντες της έκδοσης Xellence είναι ίδιας διάστασης (15 ιντσών) με τις αντίστοιχες τις έκδοσης Sol, ωστόσο αισθητικά διαφέρουν. Περί ορέξεως…