• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  19/6/2007
Test mtx
Ford VS Opel
Κόντρα επί ίσοις όροις
Διαβάστηκε από 19277 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:19/6/2007
Συγκρίνουμε τα μοντέλα των δύο εταιρειών σε όλους τους τομείς.
Με πολλά άμεσα συγκρίσιμα και ανταγωνιστικά μοντέλα, καθώς και με πωλήσεις πολύ κοντά τη μία στην άλλη, η Ford και η Opel διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια σκληρή διαμάχη.
Ποια εταιρεία "πουλάει" περισσότερο;
Σε επίπεδο πωλήσεων, παρατηρούμε ότι τα πράγματα είναι σχετικά ανάλογα, συγκρίνοντας την ευρωπαϊκή αγορά με την ελληνική. Έτσι, στο σύνολο της Ευρώπης, η Opel από το 2001 έως το 2006 βρίσκεται μπροστά από τη Ford, η οποία ακολουθεί από κοντά, ενώ στην Opel το χρονικό αυτό διάστημα παρατηρείται μία μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων. Στην Ελλάδα, η Opel, από το 2001 έως το 2005, παρέμενε μπροστά από τη Ford, η οποία το 2006 πέρασε μπροστά, ενώ από το 2001 αύξησε τις πωλήσεις της κατά 71,5%, "σκαρφαλώνοντας από την 11η θέση στην 3η. Αντιθέτως, η Opel το ίδιο διάστημα μείωσε σημαντικά τις πωλήσεις της (κατά 58,3%), "πέφτοντας" από την 1η θέση στην 5η.
Συγκρίνοντας τα μοντέλα
Η σύγκριση μεταξύ των αυτοκινήτων των δύο εταιρειών γίνεται σε όλους τους τομείς, όπως στους χώρους, στις επιδόσεις, στην ποιότητα, στην παθητική ασφάλεια κ.ά. Παράλληλα, έχουμε επιλέξει τις πιο προσιτές σε τιμή εκδόσεις εξοπλισμού με αντίστοιχους κινητήρες, οι οποίοι δεν είναι κατ' ανάγκη οι μικρότεροι σε κυβισμό. Ξεκινώντας από τη βάση, έχουμε το Ford Ka με το Opel Agila, τα οποία αν και έχουν διαφορετική φιλοσοφία, αποτελούν τα μικρότερα αυτοκίνητα των δύο εταιρειών. Ανεβαίνοντας κατηγορία, συναντάμε τα δημοφιλή Focus και Astra στις εκδόσεις των 1,6 λτ., ενώ ακόμα πιο "ψηλά" ακολουθούν το νέο Mondeo απέναντι στο Vectra. Παράλληλα, περιλαμβάνονται πολλά ακόμη ανταγωνιστικά "ζευγάρια" (π.χ. C-Max VS Zafira, Maverick VS Antara κ.ά.). Βέβαια, δε λείπουν και τα μελλοντικά μοντέλα των δύο εταιρειών, όπως και αυτά που δεν έχουν κάποιο αντίπαλο.

 
 Ford VS Opel
Μίνι: Ford Ka 1,3 VS Opel Agila 1,2
Μικρομεσαία: Ford Focus 1,6 Ti-VCT VS Opel Astra 1,6
Μεσαία: Ford Mondeo VS Opel Vectra
Μικρoμεσαία πολυχρηστικά: Ford C-Max 1,8 VS Opel Zafira 1,8
Μικρά πολυχρηστικά: Ford Fusion 1,6 VS Opel Meriva 1,6
SUV: Ford Maverick 2,3 VS Opel Antara 2,4
Κάμπριο: Ford Focus CC 2,0 VS Opel Astra TT 1,8
Μελλοντικά Ford και Opel
Xωρίς αντίπαλο