Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/2/2008
Πρώτη επαφή
Ανανεωμένο Mazda 5
Τεχνολογία στην υπηρεσία της πρακτικότητας
Διαβάστηκε από 3807 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:5/2/2008
Μεγάλοι χώροι, πρακτικότητα εσωτερικού, ενδιαφέρουσα σχεδίαση και, ασφαλή οδική συμπεριφορά για Ανανεωμένο Mazda 5
Με σημαντικότερη αλλαγή την εφαρμογή ηλεκτρικής λειτουργίας στις πίσω συρόμενες πόρτες, καθώς και με μικροεπεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση, στο δίλιτρο κινητήρα βενζίνης αλλά και στην πίσω ανάρτηση, το ανανεωμένο Mazda5 φιλοδοξεί να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
O οικογενειακός προσανατολισμός ενός σύγχρονου MPV επιβάλλει στα μοντέλα της ευρύτερης αυτής κατηγορίας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως μεγάλοι χώροι, πρακτικότητα εσωτερικού (δυνατότητες διαμόρφωσης καμπίνας, αποθηκευτικοί χώροι), ενδιαφέρουσα σχεδίαση και, φυσικά, οδική συμπεριφορά με βασική αρχή την ασφάλεια. Από την πλευρά του, το ανανεωμένο Mazda5 φαίνεται πως συγκεντρώνει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, ώστε να το χαρακτηρίσει κανείς ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο πολυχρηστικό μοντέλο.
Tι άλλαξε αισθητικά;
Οι αλλαγές που φέρει το ανανεωμένο Mazda5 εντοπίζονται σε πρώτη φάση στην εξωτερική σχεδίαση. Oι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας ανασχεδίασαν τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Τα μπροστινά έχουν σχεδόν το ίδιο αμυγδαλωτό σχήμα, είναι όμως περισσότερο διαφανή και με νέας σχεδίασης λάμπες στο εσωτερικό, ενώ τα πίσω έχουν νέο κάλυμμα με περισσότερο λευκό χρώμα. Παράλληλα, στην έκδοση SAP (Sports Appearance Package) διαθέτουν και σειρά από λαμπάκια τεχνολογίας LED. Aνασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες, με περισσότερα μυώδη χαρακτηριστικά, ενώ η νέα μάσκα 5 σημείων παραπέμπει πλέον στα υπόλοιπα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Το εξωτερικό facelift ολοκληρώνεται με τη νέα γκάμα ζαντών αλουμινίου, που συνοδεύουν τις διαφορετικές εκδόσεις του μοντέλου. Το αποτέλεσμα αυτών των επεμβάσεων δεν είναι άλλο από ένα αρκετά ελκυστικό αμάξωμα, με ιδιαίτερα σύγχρονη αισθητική και χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στον οικογενειακό χαρακτήρα του Mazda5.

 
 Ανανεωμένο Mazda 5
Οι ηλεκτρικές πόρτες
Κινητήρες
Εσωτερικό διακριτικά αλλαγμένο
Xώροι για όλους και για όλα
Οδική συμπεριφορά