• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συγκριτικό Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  28/10/2008
Συγκριτικό Test
Mercedes C63 AMG VS Lexus IS-F
Διαβάστηκε από 5172 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:28/10/2008
Tα μέλη της οργάνωσης διαθέτουν V8 κινητήρες...
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (LIVE):
Τρομοκρατική ενέργεια … σημειώθηκε από την οργάνωση
«τα πεντάλ του πολέμου»
, γνωστά και ως «σεντάν υπερυψηλών επιδόσεων» , λίγο μετά τα ξημερώματα. Οι ανταποκριτές μας μεταδίδουν…
Το μανιφέστο
Η γνωστή… τρομοκρατική οργάνωση απαρτίζεται από δύο μέλη εξίσου επικίνδυνα και ικανά, σύμφωνα με στελέχη της Τροχαίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η οργάνωση άφησε σημάδια, που στρέφουν τις έρευνες στην εξιχνίαση της σπείρας. Αμφότερα τα μέλη της οργάνωσης διαθέτουν V8 κινητήρες. Ο φερόμενος ως αρχηγός της… σπείρας (Μercedes C63) κινείται από έναν κινητήρα 6,3 λίτρων και "οπλοφορεί" με 457 ίππους, ενώ το έτερο μέλος, σε ρόλο… πυροτεχνουργού (Lexus IS-F), διαθέτει κινητήρα 5 λίτρων, με απόδοση 423 ίππων. Οι δύο… τρομοκράτες είναι αδίστακτοι και τιμωρούν οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα τους, αποτελώντας δημόσιο κίνδυνο, ενώ σύμφωνα με τις… διωκτικές αρχές, ανήκουν στο γνωστό διεθνές δίκτυο… τρομοκρατίας των σπορ σεντάν, που δρα με ιδεολογικά κίνητρα και αναζητεί η Interpol, καθώς έχουν πλοκάμια στη Γερμανία και στην Ιαπωνία.
Οι "ύποπτοι"
Για πρώτη φορά η… αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει στα χέρια της στοιχεία από την οργάνωση, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της… εξιχνίασής της, ενώ πριν το χτύπημα, η οργάνωση, με τηλεφώνημα στο περιοδικό μας, μας ενημέρωσε σχετικά. Με το όνομα "Mercedes C63 AMG" σε ταυτότητα και διαβατήριο, αυτή η C-Class αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που έχουμε οδηγήσει, ενώ η Lexus, σίγουρα με το IS-F, πετυχαίνει να μπει σφήνα στο γερμανικό κατεστημένο. Η σχεδίαση και των δύο είναι δυναμική, συνδυάζοντας παράλληλα την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει και τις δύο εταιρείες, ενώ η μεταμφίεσή τους σε κορυφαίες εκδόσεις κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Οι μυώδεις εμπρός προφυλακτήρες, με τις τεράστιες εισαγωγές αέρα, το power dome στο καπό και τις τέσσερις απολήξεις των εξατμίσεων αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά και των δύο, ενώ τη δυναμική εμφάνιση στα πλαϊνά του αμαξώματος του IS-F συμπληρώνουν οι αεραγωγοί των εμπρός φτερών, που ενώνονται περίτεχνα με τα μυώδη μαρσπιέ. Η AMG διαθέτει βράγχια στον εμπρός προφυλακτήρα, που εκτός από τη δυναμική ενίσχυση, ωφελούν για την ψύξη των 6πίστονων φρένων της, αλλά και ελαφρώς τονισμένα φτερά.
Η αντίφαση
Αν και συνήθως οι… τρομοκρατικές οργανώσεις τάσσονται απέναντι στον καπιταλισμό, το κόστος στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί αντιφατικά. 90.700 ευρώ και 92.000 ευρώ αντίστοιχα για τη C63 και το IS-F στις βασικές εκδόσεις, ενώ αν θέλετε την πιο ειδική έκδοση της AMG με το σπορ πακέτο, που ανεβάζει τον κόφτη στα 280 χλμ./ώρα και το μπλοκέ διαφορικό, θα πρέπει να πληρώσετε κάτι παραπάνω. Το IS-F μπορεί να εφοδιαστεί προαιρετικά με ηλιοροφή.

 
 Mercedes C63 AMG VS Lexus IS-F
Εσωτερικό - Χώροι
Οδική συμπεριφορά
Κινητήρες - Κιβώτια
Συμπέρασμα