• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/12/2008
TEST
Ford Kuga 2,0 TDCi
Πάλης ξεκίνημα
Διαβάστηκε από 7080 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:23/12/2008
Με το Kuga η Ford μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των μικρομεσαίων Crossover οχημάτων. Το νέο Kuga -που είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο με πετρελαιοκινητήρα- ανοίγει νέα "μέτωπα πάλης" για την εταιρεία σε μια εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία.
Η παρουσία της εταιρείας στην κατηγορία των SUV ήταν μέτρια, αφού το Maverick θεωρείται πια ξεπερασμένο, ενώ ο πρωτίστως ασφάλτινος προσανατολισμός που εμφανίζουν τα νέα μέλη της, έδωσε την ευκαιρία στη Ford να επανεξετάσει το ζήτημα. Η αρχή έγινε με το Iosis X στην Έκθεση του Παρισιού το 2006. Η μοντέρνα αισθητική του με τη φιλοσοφία Kinetic Design της εταιρείας εξέφρασε άμεσα το δυναμισμό που πέρασε σε μεγάλο βαθμό στην έκδοση παραγωγής.
Οδική συμπεριφορά
Βασιζόμενο στο πλαίσιο των Focus και C-Max, το Kuga εμφανίζει ως δυνατό του χαρτί την οδηγική συμπεριφορά και αίσθηση σε ασφάλτινες συνθήκες. Είναι σταθερό και παρουσιάζει αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης, ενώ το σύστημα τετρακίνησης (Haldex 4ης γενιάς) είναι άμεσο στην εμπλοκή του, κατανέμοντας -εφ' όσον χρειαστεί- έως και το 50% της ροπής στον πίσω άξονα (αρχικά η ροπή μεταφέρεται κατά 90% στον εμπρός άξονα). Το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος (188 χλστ.) και η σχετικά σφιχτή ανάρτηση (προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς στην άσφαλτο) καθιστούν το Kuga ικανό σε ελαφριές μόνο εκτός δρόμου καταστάσεις. H τετρακίνηση, πάντως, είναι άμεση και ανταποκρίνεται όπου χρειαστεί.
Κινητήρας - επιδόσεις
Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας πετρελαίου του Kuga αποδίδει 136 ίππους και 320 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας αυτός εμφανίζει θετικό τράβηγμα και καλή ελαστικότητα προσδίδοντας καλές επιδόσεις στο Crossover μοντέλο.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά και αίσθηση, σύστημα τετρακίνησης, χώροι επιβατών, απόκριση κινητήρα, εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής
(-): ¶νεση εκτός δρόμου, περιορισμένες δυνατότητες προσπέλασης εμποδίων, εργονομία ορισμένων χειριστηρίων (διακόπτης Start/Stop, αναπτήρας, απενεργοποίηση ESP από το μενού κ.λπ).

Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό του Kuga η σχεδίαση παραπέμπει άμεσα στο MPV C-Max, εμφανίζοντας καλή ποιότητα κατασκευής και ευχάριστο διάκοσμο. Το φινίρισμα είναι και εκείνο πολύ καλό, όπως και η συναρμολόγηση των μαλακών τμημάτων του ταμπλό. Οι χώροι είναι επαρκείς για έως και 5 επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών με όγκο 360 λίτρων ικανοποιεί. Η πόρτα του ανοίγει τμηματικά σε δύο μέρη.