• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  21/4/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Fiat Punto Sporting 1,4 του 2004
Σπορτίφ επιλογή
Διαβάστηκε από 6963 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:21/4/2009
Το Fiat Punto Sporting είναι ένα μικρό αυτοκίνητο που απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό, λόγω του σπορτίφ χαρακτήρα του.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του ιταλικού μοντέλου βρίσκεται ένας κινητήρας 1,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 99 ίππους στις 5.820 σ.α.λ. και 132 Nm ροπής στις 4.230 σ.α.λ.(στο δυναμόμετρο). Με τα παραπάνω νούμερα, οι επιδόσεις κυμαίνονται σε καλό επίπεδο, μιας και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 11,6 δλ. Η λειτουργία του παρουσιάζει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και καλή ελαστικότητα όσο αυτές ανεβαίνουν. Η χροιά του στις υψηλές στροφές λειτουργίας είναι ευχάριστη και ταιριάζει στο σπορτίφ προσανατολισμό του μοντέλου.
Οδική συμπεριφορά
Η ανάρτηση του Punto Sporting διαθέτει σφιχτή ρύθμιση, εξασφαλίζοντας σπορτίφ οδηγικά χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζει πολύ καλή σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και μικρές κλίσεις σε δρόμο με στροφές. Η άνεση που απολαμβάνουν οι επιβάτες και που απορρέει από τη ρύθμιση της ανάρτησης βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα, αφού, ούτως ή άλλως, δεν είναι αυτό το ζητούμενο της συγκεκριμένης έκδοσης. Τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης είναι αντάξια του χαρακτήρα του μοντέλου, καθώς είναι αποτελεσματικά και με σωστή αίσθηση.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι διαφορές με τις απλές εκδόσεις είναι αρκετές και τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, μιας και το ταμπλό αποτελείται αποκλειστικά από σκληρά πλαστικά με ατέλειες στο φινίρισμα. Οι χώροι του Punto Sporting είναι επαρκείς για τη φιλοξενία τεσσάρων ενηλίκων επιβατών, έχοντας διατιθέμενο χώρο για τις αποσκευές τους 264 λίτρων.
Μεταπωλητική αξία
Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του ιταλικού μοντέλου, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός, ότι αποτελεί το απόλυτο best-seller μεταχειρισμένο της ελληνικής αγοράς.
Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας που παρουσιάζει το μοντέλο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού, που διέθετε από τη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, σπορτίφ χαρακτήρας
(-): Ατέλειες στο φινίρισμα, άνεση
Το εσωτερικό του Punto Sporting δε δείχνει τα χρόνια του, ενώ από πλευράς ποιότητας κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Σε δρόμο με στροφές το Punto Sporting είναι ιδιαίτερα σταθερό και υπάκουο στις εντολές του οδηγού. Η σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης δε συμβάλει στην άνεση των επιβατών.