Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  25/5/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Toyota Avensis 1,8 του 2004
Δεδομένη αξία
Διαβάστηκε από 5060 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:25/5/2009
Το Avensis είναι ένα αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας, το οποίο προσφέρει χώρους, άνεση αλλά και καλά επίπεδα αξιοπιστίας.
Κινητήρας
Ο κινητήρας του Avensis με χωρητικότητα 1,8 λίτρων αποδίδει 132 δυναμομετρημένους ίππους (129 ονομαστικούς) και 174 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο αυτό προσφέρει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας, όμως ο θόρυβος που παράγει γίνεται αισθητός μετά τις 3.000 σ.α.λ. Τέλος, ο επιλογέας των ταχυτήτων διαθέτει σχετικά κοντές διαδρομές, ενώ είναι σφιχτός σε αίσθηση.
Οδική συμπεριφορά
Στον ανοιχτό δρόμο, το Avensis παρουσιάζει καλή σταθερότητα ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες κίνησης, αποπνέοντας ασφάλεια στον οδηγό, ενώ η ανάρτηση είναι αποτελεσματική όταν το αυτοκίνητο περνάει από διαδοχικές ανωμαλίες του οδοστρώματος. Εξίσου καλή οδική συμπεριφορά προσδίδει το Avensis στον επαρχιακό δρόμο με στροφές, χωρίς όμως ο οδηγός να λαμβάνει σπορτίφ στοιχεία. Σε σβέλτους ρυθμούς κίνησης, το μεσαίο Toyota παρουσιάζει σχετικά μεγάλες κλίσεις και ο οδηγός δε θα ικανοποιηθεί από το ελαφρύ και μέτριο σε αίσθηση τιμόνι με την ηλεκτρική υποβοήθηση.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του ιαπωνικού μοντέλου, η εικόνα που αντικρίζει κανείς συμβαδίζει με τον οικογενειακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε καλά επίπεδα, όπως και η συναρμολόγηση των υλικών. Από πλευράς χώρων, ακόμα και 5 άτομα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις. Μόνο άτομα με ύψος άνω του μέσου όρου ίσως δυσκολευτούν στο πίσω κάθισμα με τον αέρα που προσφέρεται για τα κεφάλια τους. Ο όγκος του χώρου αποσκευών βρίσκεται στο άνω άκρο της κατηγορίας, στα 520 λίτρα.
Μεταπωλητική αξία
Πολύ καλή είναι η μεταπωλητική αξία του μοντέλου, λόγω της αξιοπιστίας που προσφέρει αλλά και του ονόματος Toyota.
Value for Money
Σε σχετικά καλά επίπεδα κυμαίνεται η σχέση τιμής - αξίας του Avensis. Πάντως ο εξοπλισμός που διέθετε από τη βασική έκδοση ήταν πλούσιος.
Συν & Πλην
(+): Άνεση, χώροι, κινητήρας
(-): Αίσθηση τιμονιού, υπερστροφικές τάσεις στο δρόμο
Στο δρόμο το ιαπωνικό μοντέλο είναι άνετο, αλλά δεν προδιαθέτει για γρήγορη οδήγηση.
Το ταμπλό του Avensis είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας υλικά και η εικόνα του συμβαδίζει με τον οικογενειακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Citroen C5 1,8
Ford Mondeo 1,8
Mazda 6 1,8
Nissan Primera 1,8
Opel Vectra 1,8
Peugeot 407 1,8
Renault Laguna 1,8
Από το 1997 μέχρι σήμερα.
Η πρώτη γενιά Toyota Avensis παρουσιάστηκε το 1997, ενώ η δεύτερη στην οποία αναφερόμαστε λανσαρίστηκε το 2003. Τέσσερα χρόνια αργότερα δέχτηκε facelift και το 2008 αντικαταστήθηκε από το νέο μοντέλο.
Πόσο αξιόπιστο είναι; Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η αξιοπιστία για το Avensis. Κάποιες από τις βλάβες που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στον κινητήρα, στο σύστημα διεύθυνσης και στη στεγανότητα του αμαξώματος.
Τιμή αγοράς 2004 - 24.400 ευρώ
Τιμή αγοράς 2009 - 11.000 ευρώ
Τιμή πώλησης 2009 - 12.500 ευρώ