• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  2/6/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Seat Cordoba 1,4 75ps του 2004
Προσιτή οικογενειακή επιλογή
Διαβάστηκε από 4069 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:2/6/2009
Το Seat Cordoba είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει οικογενειακό χαρακτήρα με σύγχρονη εικόνα και χαμηλή τιμή.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του ισπανικού μοντέλου υπάρχει ένας 16βάλδιδος κινητήρας 1,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 84 δυναμομετρημένους ίππους και 134 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο αυτό μπορεί να κινήσει το αμάξωμα των 1.138 κιλών σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, σε συνδυασμό με το σχετικά κοντό 5άρι σασμάν.
Οδική συμπεριφορά
Το Seat Cordoba είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του οδηγού για σβέλτους ρυθμούς κίνησης. Το στιβαρό πλαίσιο, σε συνδυασμό με τη σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, συμβάλλει στην πολύ καλή κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου, χωρίς να επηρεάζεται η άνεση των επιβατών. Το τιμόνι με τη μεταβλητή ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση έχει θετική απόκριση στις εντολές του οδηγού, αλλά είναι μέτριο σε αίσθηση.
Εσωτερικό - Χώροι
Το ταμπλό του νέου Cordoba έχει σπορτίφ αισθητική, ενώ αφήνει θετικές εντυπώσεις για την ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης. Ανάλογη είναι και η εικόνα στον τομέα της εργονομίας. Από πλευράς χώρων, στο πίσω τμήμα του θαλάμου των επιβατών, το πλάτος του καθίσματος προορίζεται για την άνετη φιλοξενία 2 ενήλικων επιβατών, ενώ ένα τρίτο άτομο θα κληθεί να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις όσον αφορά στο χώρο για τα πόδια, λόγω του όγκου που καταλαμβάνει το κεντρικό τούνελ. Σε κορυφαία επίπεδα για την κατηγορία βρίσκεται ο όγκος του χώρου αποσκευών, ο οποίος φτάνει στα 485 λίτρα.
Μεταπωλητική αξία
Σε μέτρια επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η χαμηλή τιμή απόκτησής του ως καινούργιο σήμερα.
Value for Money
Απλά καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας του ισπανικού μοντέλου, λόγω του ικανοποιητικού εξοπλισμού που διέθετε από τη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, ποιότητα, χώρος αποσκευών
(-): Αποτελεσματικότητα φρένων
Τιμή αγοράς 2004: 13.290
Τιμή αγοράς 2009: 5.400 ευρώ
Τιμή πώλησης 2009: 6.000 ευρώ
Η οδική συμπεριφορά του Cordoba είναι πολύ καλή σε όλες τις συνθήκες, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο της άνεσης των επιβατών.

Το εσωτερικό του Cordoba είναι ευχάριστο σχεδιαστικά και καλό από πλευράς ποιότητας υλικών και συναρμολόγησης.
Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Fiat Albea 80
Daewoo Kalos 1,4 4d
Skoda Fabia 70 Sedan
Hyundai Accent 1.3
Από το 1993 μέχρι σήμερα
Η πρώτη γενιά Seat Cordoba έκανε ντεμπούτο το 1993 και 6 χρόνια αργότερα δέχτηκε facelift. Tο μοντέλο που αναφερόμαστε παρουσιάστηκε το 2002 και το 2006 δέχτηκε κάποιες διακριτικές αισθητικές αλλαγές.
Πόσο αξιόπιστο είναι; Σύμφωνα με τους πίνακες Auto Check του Auto Τρίτη, το Seat Cordoba παρουσιάζει χαμηλή συχνότητα βλαβών. Κάποιες από αυτές που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στον κινητήρα, σε κάποιες ηλεκτρικές λειτουργίες, αλλά και στη στεγανότητα των προβολέων.

 
 Μεταχειρισμένο Seat Cordoba 1,4 75ps του 2004
Εξοπλισμός - Τεχνικά Χαρακτηριστικά