Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/7/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Toyota Yaris 1,3 5d του 2004
Το δημοφιλές μικρό
Διαβάστηκε από 9321 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:1/7/2009
Το Toyota Yaris είναι ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας το οποίο προσφέρει υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και ασφάλειας, ενώ παράλληλα μπορεί να κινηθεί με αξιοπρέπεια εντός και εκτός πόλης.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται ένας κινητήρας 1,3 λίτρων, ο οποίος διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων, με αποτέλεσμα να αποδίδει 93 δυναμομετρημένους ίππους και 134 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά αποδεικνύονται ικανά να κινήσουν το ελαφρύ αμάξωμα των 971 κιλών σε σβέλτους ρυθμούς.
Οδική συμπεριφορά
Στο δρόμο το μικρό μοντέλο της Toyota παρουσιάζει καλά επίπεδα άνεσης για τους επιβάτες, λόγω της σχετικά μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης. Αυτό έχει ως αντίτιμο τις εμφανείς κλίσεις στις στροφές, που όμως δεν τρομάζουν τον οδηγό. Η γενική αίσθηση που δίνει το αυτοκίνητο δεν προδιαθέτει τον οδηγό να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς, αν όμως επιχειρήσει να το κάνει, δε θα αντιμετωπίσει κάποιου είδους πρόβλημα. Το σύστημα διεύθυνσης προσφέρει ελαφριά αίσθηση και προορίζεται κυρίως για εντός πόλεως χρήση.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Yaris αντικρίζεις μία ευχάριστη και σύγχρονη εικόνα, που ακόμα και σήμερα δε "μαρτυρά" τα χρόνια της. Βασικό χαρακτηριστικό που τραβάει τα βλέμματα είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στον τομέα της ποιότητας, το ταμπλό αποτελείται από σκληρά πλαστικά, τα οποία έχουν καλή συναρμολόγηση. Ένας τομέας που διακρίνεται το μοντέλο είναι οι άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα, οι οποίοι θα βολέψουν τους επιβάτες. Από πλευράς χώρων, τα άτομα που θα ταξιδέψουν με το Yaris δε θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, ακόμα και στο πίσω κάθισμα. Ο χώρος αποσκευών έχει σχετικά μικρή χωρητικότητα 205 λίτρων.
Μεταπωλητική αξία
Αρκετά καλά είναι τα επίπεδα μεταπωλητικής αξίας του μοντέλου, λόγω του υψηλού δείκτη αξιοπιστίας που έχει παρουσιάσει, αλλά και του ονόματος Toyota.
Value for Money
Καλή κρίνεται η σχέση τιμής-αξίας για το Toyota Yaris. Αυτό οφείλεται στο αξιόπιστο όνομα του μοντέλου που έχει δημιουργήσει στην αγορά αλλά και στον οικονομικό του χαρακτήρα.
Συν & Πλην
(+): Αξιοπιστία, ασφάλεια, σχεδίαση
(-): Αίσθηση συστήματος διέυθυνσης
Τιμή αγοράς 2004: 12.520 ευρώ
Τιμή αγοράς 2009: 6.000 ευρώ
Τιμή πώλησης 2009: 6.800 ευρώ
Το πίσω τμήμα του Yaris ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο και δείχνει φρέσκο, παρά την ηλικία του μοντέλου.

Το ευχάριστο εσωτερικό του Yaris αποτελείται από σκληρά πλαστικά, τα οποία διαθέτουν καλή συναρμολόγηση.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Fiat Punto 95
Ford Fiesta 1,4
Opel Corsa 1,4
Peugeot 206 1,4
Renault Clio 1,4
Seat Ibiza 1,4
VW Polo 1,4
Από το 1998 μέχρι σήμερα
Η πρώτη γενιά Yaris παρουσιάστηκε το 1998 και η δεύτερη γενιά το 2005, η οποία πρόσφατα δέχτηκε facelift και διατίθεται μέχρι και σήμερα στις εκθέσεις της Toyota.
Πόσο αξιόπιστο είναι; Χαμηλή συχνότητα βλαβών παρουσιάζει, σύμφωνα με τους πίνακες Auto Check του Auto Τρίτη, το Toyota Yaris. Κάποιες από αυτές που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στο σύστημα του συμπλέκτη, στα αμορτισέρ και σε κάποια πλαστικά μέρη του εσωτερικού.