" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  21/7/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Opel Astra 1,4 5d του 2004
Ποιότητα και ασφάλεια
Διαβάστηκε από 4951 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:21/7/2009
Το Opel Astra απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ένα αυτοκίνητο, που συνδυάζει την ποιότητα κατασκευής με την ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά.
Κινητήρας
Το Opel Astra με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων αποδίδει στο δυναμόμετρο 92 πραγματικούς ίππους και 124 Nm ροπής. Έτσι, με αυτά τα νούμερα οι επιδόσεις είναι απλά ικανοποιητικές, κάτι απολύτως λογικό, αν σκεφθεί κανείς και το βάρος του αμαξώματος, το οποίο αγγίζει τα 1.216 κιλά. Το μηχανικό σύνολο παρουσιάζει μέτριο τράβηγμα στις χαμηλές στροφές, λόγω κυρίως της απόδοσης ροπής στους υψηλούς ρυθμούς περιστροφής.
Οδική συμπεριφορά
Οδηγώντας το γερμανικό μοντέλο γίνεται άμεσα αντιληπτή η στιβαρότητα του πλαισίου που διαθέτει. Η ανάρτηση συμβάλει στην καλή οδική συμπεριφορά του Astra, αλλά η σχετικά σκληρή ρύθμισή της μειώνει ελαφρώς τα επίπεδα άνεσης των επιβατών. Σε δρόμο με στροφές και υπό αυξημένη πίεση, το αυτοκίνητο παρουσιάζει ουδέτερη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μπορεί να αντλήσει όλα τα αποθέματα ισχύος του κινητήρα.
Εσωτερικό - Χώροι
Η εικόνα στο εσωτερικό του Astra αποπνέει μία δόση σοβαρότητας από πλευράς σχεδιασμού. Η ποιότητα των υλικών στα ταμπλό είναι πολύ καλή, όπως και η συναρμολόγηση, κάτι που σημαίνει την απουσία τριγμών στο θάλαμο επιβατών. Από πλευράς χώρων, τέσσερις επιβάτες δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στις μετακινήσεις τους. Ο όγκος του χώρου αποσκευών ανέρχεται στα 350 λτ., νούμερο αρκετά καλό για την κατηγορία του μοντέλου.
Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία για το μικρομεσαίο μοντέλο της Opel, λόγω της ποιότητας κατασκευής και της ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες του.
Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας για το Opel Astra. Αυτό οφείλεται στο καλό επίπεδο εξοπλισμού που διέθετε το μοντέλο από τη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, άνεση
(-): Αξιοπιστία, αίσθηση τιμονιού
Τιμή αγοράς 2004: 14.277 ευρώ
Τιμή αγοράς 2009: 7.500 ευρώ
Τιμή πώλησης 2009: 8.400 ευρώ
Σε δρόμο με στροφές παρουσιάζει ουδέτερη οδική συμπεριφορά, κάτι που οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο στιβαρό πλαίσιο και στη σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης.

Το εσωτερικό του Astra διακρίνεται για την ποιότητα των υλικών που διαθέτει, αλλά και για τη συναρμολόγηση.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Ford Focus 1,4
Peugeot 307 1,4 16V
Renault Megane II 1,4 16V
Seat Leon 1,4 16V
Toyota Corolla 1,4
VW Golf 1,4 FSI
Από το 2003 μέχρι το 2009.Το Opel Astra έκανε ντεμπούτο το 2003 και ένα χρόνο αργότερα ήρθε στη χώρα μας. Το 2007 δέχτηκε facelift, με το μοντέλο αυτό να βρίσκεται στις εκθέσεις της Opel μέχρι σήμερα.
Πόσο αξιόπιστο είναι;
Σε απλά καλά επίπεδα κυμαίνεται η αξιοπιστία του Opel Astra. Κάποιες από τις βλάβες που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στον κινητήρα, στο σύστημα διεύθυνσης, στον κλιματισμό, σε κάποιες ηλεκτρικές λειτουργίες και στο ηχοσύστημα.