• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test καινούργιων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/8/2009
Αγώνες: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, Σέρρες 10/10/2009
Πριν το τέλος
Διαβάστηκε από 1765 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:4/8/2009
Στις Σέρρες διεξήχθη ο προτελευταίος γύρος του ελληνικού πρωταθλήματος ταχύτητας, με τρανταχτές απουσίες αλλά και παρουσίες!
Με λίγους θεατές, πολλές συμμετοχές (65) και τις κατάλληλες για αγώνα καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε ο 4ος γύρος του πρωταθλήματος στις Σέρρες. Ο Βούλγαρος Martin Choy πήρε θριαμβευτικά τη νίκη στη Formula Xtreme εν απουσία Παρασκευόπουλου, ενώ ο Κώστας Κοντομάρος απέδειξε για άλλη μία φορά το ταλέντο και τις προθέσεις του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου! Ο Άλεξ Παπαγεωργίου, στην SS600, πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη που τον βάζει ξανά στο παιχνίδι για τον τίτλο, ενώ ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, μετά από αυτή του τη νίκη στην κατηγορία Νέων Αναβατών, παίρνει ξανά τα ηνία στη βαθμολογία.
Formula Xtreme
Με το 1’19 του, ο Βούλγαρος Martin Choy κυριάρχησε σε δοκιμές και αγώνα. Με μία καλή εκκίνηση, δεν άργησε να κάνει τη διαφορά από τον Κώστα Κοντομάρο που κρατήθηκε στη 2η θέση μέχρι και την πτώση της καρό σημαίας, χωρίς να ενοχληθεί από τον Μανώλη Στρατά που ακολουθούσε στην 3η θέση. 4ος τερμάτισε ο Ρουμάνος Mistode Ionut, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Σπύρος Νικολούζος, Ανδρέας Ψυχογιός και Χριστόδουλος Μπαλτζής που πρόσφεραν αρκετό θέαμα και πίσω τους οι Markov Velislav, Νίκος Κατσούλας και Βασίλης Τσιτούρης.
Supersport 600
Η πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία του πρωταθλήματος είπε να κινηθεί σε αργούς ρυθμούς αυτή τη φορά, σημειώνοντας αρκετούς χαμηλούς γύρους. Ο Κώστας Πολίτης κυριάρχησε στους πρώτους γύρους, αφήνοντας αρκετά πίσω του τους Άλεξ Παπαγεωργίου, Γιάννη Τζωρτζόπουλο, Μιχάλη Κουτσουμπό και Μάριο Ταγκλή να δίνουν μάχη για την υπεροχή. Μερικούς γύρους πριν το τέλος του αγώνα, ο Παπαγεωργίου -αφού ξεχώρισε από τους υπολοίπους- κυνήγησε και έφτασε τον Πολίτη, αποσπώντας του τη νίκη και αφήνοντάς τον 2ο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, ενώ την πεντάδα έκλεισαν οι Ivanov Svetlin και Μιχάλης Κουτσουμπός. Στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος αναμένεται να αναδειχθεί και ο πρωταθλητής της κατηγορίας μεταξύ Κουτσουμπού και Παπαγεωργίου.
Νέοι Αγωνιζόμενοι
Θα λέγαμε λοιπόν πως το ενδιαφέρον της SS600 μεταφέρθηκε αυτή την ημέρα στην κατηγορία των Νέων Αγωνιζόμενων, όπου ο νεαρός Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος πήρε μία ανάσα 10 βαθμών, πιο κοντά στο φετινό τίτλο. Ο Μαρκεσίνης, κύριος ανταγωνιστής του Παναγιωτόπουλου, δεν κατάφερε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του μετά από μία πτώση που είχε στις ελεύθερες δοκιμές, ρίχνοντάς του αυτόματα και το ηθικό... Εκμεταλλευόμενος την «ατυχία» του τελευταίου, ο Παναγιωτόπουλος κέρδισε άνετα τον αγώνα, με τον Dichev Paskal να τον ακολουθεί και τον Μαρκεσίνη να τερματίζει 3ος, αναμένοντας τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στο Τυμπάκι όπου θα κριθεί και ο τίτλος. Την πεντάδα συμπλήρωσαν ο Θανάσης Ζάχος και ο Παντελής Καλακίκος.
Racing 125 / 250
Λίγα πράγματα από τις κατηγορίες Racing 125 και 250, που για άλλη μία φορά αγωνίστηκαν μαζί. Ο Στράτος Χρονόπουλος πήρε τη νίκη στα 125 κ.εκ., κρατώντας πίσω του τον Λευτέρη Πίππο και τον Θωμά Σεφέρογλου, ενώ ο Γιάννης Κόλλιας τερμάτισε στην 4η θέση μετά από μηχανικό πρόβλημα, αφήνοντας τον Χρονόπουλο να ηγείται της βαθμολογίας. Στα 250 κ.εκ., ο Λάμπρος Τσώκος επικράτησε του αγώνα και οι Γιώργος Κίτσος και Ανδρέας Λεφέβρ τον συνόδευσαν στο βάθρο. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Παργινός, αφήνοντας τον τίτλο να κριθεί και αυτός στον τελευταίο αγώνα στο Τυμπάκι της Κρήτης.
Νικητής για άλλη μία φορά στην Formula Xtreme, ο Βούλγαρος αναβάτης Martin Choy. Κατέπληξε τους πάντες με το γρήγορο ρυθμό του (1’19) σε δοκιμές και αγώνα
Μία ανάσα πριν τον τίτλο βρίσκεται ο 16χρονος Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος στους Νέους Αγωνιζόμενους.
Άλεξ Παπαγεωργίου. Σχεδόν δικός του ο τίτλος στην SS600.
Μία ακόμη νίκη για τον Στράτο Χρονόπουλο στην Racing 125.