• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/10/2009
TEST
Fiat Qubo 1,4 8V
Παιδικό δωμάτιο!
Διαβάστηκε από 13715 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:15/10/2009
Το Qubo είναι ένα μικρό πολυχρηστικό όχημα από τη Fiat, το οποίο βασίζεται πάνω στο ελαφρύ επαγγελματικό Fiat Fiorino.
Το Fiat Qubo κερδίζει τις εντυπώσεις με την "παιχνιδιάρικη" αισθητική του και την πρακτικότητα στο εσωτερικό, αποτελώντας μια καλή επιλογή για ένα νέο οικογενειάρχη.
Το Qubo είναι ένα μικρό πολυχρηστικό όχημα από τη Fiat, το οποίο βασίζεται πάνω στο ελαφρύ επαγγελματικό Fiat Fiorino. Το τετραγωνισμένο αμάξωμά του επιτρέπει τη δημιουργία ενός πρακτικού και -βάσει των διαστάσεων του αυτοκίνητου- ευρύχωρου εσωτερικού για 4 ενήλικες επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους. Επιπλέον, στον αισθητικό τομέα, το Qubo είναι μια από τις πιο ελκυστικές προτάσεις της κατηγορίας, λόγω κυρίως της όμορφης σχεδίασης του εμπρός τμήματος.
Ευέλικτο και με πολύ καλή άνεση
Το Qubo βασίζεται στο πάτωμα και στις αναρτήσεις του Fiat Grande Punto, με τη ρύθμισή τους να έχει γίνει ώστε να προσφέρεται όσο το δυνατόν καλύτερη άνεση. Αυτό, λοιπόν, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της οδικής παρουσίας του αυτοκινήτου, παρ' ότι δε λείπουν κάποιες μικρές αναπηδήσεις τους πίσω ημιάκαμπτου άξονα στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, το Qubo στην ευθεία είναι συνολικά σταθερό, εμφανίζοντας μόνο μια μικρή ευπάθεια στους πλευρικούς άνεμους σε πιο υψηλές ταχύτητες, ενώ στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος δεν εμπνέουν για πίεση. Εκεί πάντως που κερδίζει τις εντυπώσεις το μικρό ιταλικό MPV, είναι στον τομέα της ευελιξίας εντός πόλης, λόγω των μικρών του διαστάσεων και της πολύ καλής περιμετρικής ορατότητας.
Κινητήρας - Κιβώτιο
Η μοναδική επιλογή κινητήρα βενζίνης στην γκάμα του Qubo είναι ο 1.400άρης 8βάλβιδος των 75 δυναμομετρημένων ίππων, ο οποίος προφέρει καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές. Στο ευρύτερο όμως φάσμα των στροφών, λόγω και της μακριάς κλιμάκωσης του μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων, το μηχανικό σύνολο αυτό εμφανίζεται λιγότερο πρόθυμο, με αποτέλεσμα το Qubo να παρουσιάζει μέτρια νούμερα στις επιταχύνσεις των μετρήσεών μας. Από πλευράς θορύβου, τα επίπεδα στο εσωτερικό είναι αυξημένα κυρίως στο υψηλότερο φάσμα του στροφόμετρου.
Το εσωτερικό του Qubo είναι ευχάριστο και όμορφο, ενώ από πλευράς ποιότητας, τα σκληρά στην αφή υλικά έχουν μέτριο φινίρισμα και αποδεκτή συναρμογή.

Το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών αποκαλύπτει έναν τετραγωνισμένο και πλήρως εκμεταλλευόμενο χώρο αποσκευών με όγκο 330 λίτρων. Εφ' όσον αναδιπλωθεί πλήρως το πίσω κάθισμα, τότε το νούμερο αυτό φτάνει έως και τα 2.500 λίτρα.

Στο πίσω κάθισμα του Qubo, λόγω του διαθέσιμου πλάτους, θα χωρέσουν δύο ενήλικες επιβάτες, οι οποίοι απολαμβάνουν όμως πολύ "αέρα" για τα κεφάλια τους. Ο χώρος για τα γόνατα είναι επαρκής.

 
 Fiat Qubo 1,4 8V
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή- Βαθμολογία