• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συγκριτικό Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  24/11/2009
Συγκριτικό Test
Η νέα BMW X1 xDrive28i απέναντι στη Mercedes GLK 300 4MATIC
Στην αρένα…
Διαβάστηκε από 29232 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:24/11/2009
Ελέω απουσίας άμεσου premium ανταγωνισμού στη μικρομεσαία κατηγορία των SUV (επί του παρόντος), η BMW X1 xDrive28i αντιπαραβάλλεται με την ελαφρώς μεγαλύτερη Mercedes GLK 300, με την οποία διαθέτουν κοινής χωρητικότητας κινητήρα, αλλά και παραπλήσια τιμή.
Η BMW με την X1 κατεβαίνει στην κατηγορία των μικρομεσαίων ή compact SUV, μια κίνηση που σηματοδοτεί την πρώτη παρουσία premium εταιρείας σε αυτό το segment. Πρακτικά, λοιπόν, η X1 αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιον άμεσο ανταγωνιστή, όμως το γεγονός ότι στο λανσάρισμά της προσφέρεται μόνο με 3λιτρο βενζινοκινητήρα, τοποθετεί το αυτοκίνητο στο άνω τμήμα της κατηγορίας, φέρνοντάς το αντιμέτωπο με αντίστοιχου κυβισμού μοντέλα των μεσαίων SUV. Και ποιο άλλο μοντέλο, πλην μιας Mercedes, θα μπορούσε να έρθει απέναντι σε μια νεολανσαρισμένη BMW; Έτσι λοιπόν, σήμερα, η Mercedes GLK 300 μπορεί να λογιστεί ως ο πιο κοντινός ανταγωνιστής της νέας BMW X1 xDrive28i, κάτι που διαφαίνεται και από την τιμή, αφού το νέο SUV της BMW είναι φθηνότερο μόλις κατά 2.400 ευρώ από την GLK.
Πιο μοντέρνα η X1, πιο επιβλητική η GLK
Σε επίπεδο σχεδίασης, το αμάξωμα της X1 δείχνει πιο μοντέρνο από αυτό της GLK, λόγω των πολλών καμπύλων γραμμών που ενσωματώνει, αλλά και του περισσότερου δυναμισμού που προκύπτει τόσο από τον επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα και το μακρύ καπό, όσο και από το συνολικά χαμηλότερο ύψος. Από την άλλη πλευρά, το SUV της Mercedes διαθέτει ένα γωνιώδες και τετραγωνισμένο αμάξωμα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται ο εκτός δρόμου χαρακτήρας του, αλλά και παράλληλα να θυμίζει μια μικρογραφία της Mercedes GL. Έτσι, η κλασική αυτή σχεδίαση, σε συνδυασμό και με τις μεγαλύτερες διαστάσεις της GLK έναντι της X1, έχει ως αποτέλεσμα η 4κίνητη Mercedes να κερδίζει σε επιβλητικότητα και κύρος.
Σχεδόν παραπλήσιες τιμές
Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές μεταξύ της BMW X1 xDrive28i και της Mercedes GLK 300, αφού το SUV της BMW κοστίζει 49.500 ευρώ, ενώ η GLK έχει κόστος 51.900 ευρώ. Από πλευράς εξοπλισμού, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ένα πλήρες επίπεδο, με την GLK όμως να προσφέρει επιπλέον της X1 -ως στάνταρ- αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού και Cruise Control, ενώ η X1 περιλαμβάνει και ράγες οροφής και σύστημα Hill Descent Control.
BMW X1
(+): Οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, απόδοση κινητήρα-επιδόσεις, κατανάλωση, θέση οδήγησης
(-): Χώρος για μεσαίο πίσω επιβάτη, άνεση, εκτός δρόμου δυνατότητες
Mercedes GLK
(+): Ποιότητα υλικών και φινίρισμα, άνεση και ποιότητα κύλισης, ενεργητική ασφάλεια
(-): Σχεδίαση εσωτερικού, κατανάλωση, αίσθηση τιμονιού

 
 Η νέα BMW X1 xDrive28i απέναντι στη Mercedes GLK 300 4MATIC
Κινητήρες
Εσωτερικό
Χώροι
Στο δρόμο
Εξοπλισμός - Τιμή- Τεχνικά χαρακτηριστικά- Θόρυβος
Συμπέρασμα