• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συγκριτικό Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/1/2010
Συγκριτικό Test
3 μίνι με κινητήρες 100 ονομαστικών ίππων
100 και να καίνε!
Διαβάστηκε από 27972 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:8/1/2010
Μικρά μόνο στο μάτι...
Τα Fiat 500 1,4 και Panda 1,4, καθώς και το Renault Twingo GT, με τους κινητήρες απόδοσης 100 ονομαστικών ίππων, ενθουσιάζουν με τα οδηγικά τους χαρίσματα και τις επιδόσεις τους στη "μίνι" κόντρα που ακολουθεί.
Ανέκαθεν τα κόμπακτ διαστάσεων αυτοκίνητα με δυνατούς κινητήρες αποτελούσαν πόλο έλξης για το νεανικό θερμόαιμο κοινό -και όχι μόνο- όπως είναι και τα τρία "100άρια" μίνι που συγκρίνουμε. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ιταλο-γαλλική κόντρα, όπου πρωτοστατούν 2 μοντέλα της Fiat και 1 της Renault, εταιρείες που έχουν παράδοση σε γρήγορα μικρών διαστάσεων αυτοκίνητα.
Το ρετρό 500άρι και τα "αγριεμένα" Panda και Twingo
Μεταξύ των 3 μίνι αυτοκινήτων, το 500 ξεχωρίζει για την πιο έντονη προσωπικότητά του, παρ’ όλη την απουσία των όποιων πρόσθετων δυναμικών στοιχείων στο αμάξωμα. Κυρίαρχο γνώρισμά του δεν είναι άλλο από τις πολλές και έντονες καμπύλες, σε συνδυασμό με τα "φουσκώματα" και τα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα. Λιγότερο διακριτική εμφάνιση έχουν το Panda και το Twingo, λόγω των διάφορων προσθηκών που φέρουν σε σχέση με τις πιο "νορμάλ" εκδόσεις. Το ιταλικό αυτοκίνητο διαθέτει διαφορετική μάσκα, πιο έντονους θόλους τροχών με μαύρο πλαστικό περίγραμμα, που συναντάται στα μαρσπιέ και στους ογκωδέστερους προφυλακτήρες, φιμέ πίσω παράθυρα, διπλή απόληξη της εξάτμισης και κόκκινο λογότυπο "Panda" μαζί με το νίκελ "100 HP". Η έκδοση GT του Twingo ξεχωρίζει εξωτερικά από τα ασημί χρώματος καλύμματα των καθρεφτών, την πίσω αεροτομή και ένα τμήμα του πλαισίου των φώτων ομίχλης, το οποίο παράλληλα φέρει το λογότυπο GT. Ακόμα, στις πόρτες υπάρχει ένα καρό "μοτίβο", που θυμίζει τη σημαία του τερματισμού, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται η χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.
Fiat 500 1,4 100hp
(+): Σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, παθητική ασφάλεια, φρένα
(-): Θόρυβος κινητήρα, άνεση ανάρτησης, χώροι για επιβάτες και αποσκευές
Fiat Panda 1,4 100hp
(+): Σπορτίφ εμφάνιση, οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, θέση επιλογέα ταχυτήτων
(-): Προσφερόμενη άνεση, νευρικότητα αμαξώματος στις διαδοχικές ανωμαλίες
Renault Twingo GT
(+): Συνδυασμός κρατήματος και άνεσης, χώροι, πρακτικότητα εσωτερικού
(-): Αίσθηση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων

 
 3 μίνι με κινητήρες 100 ονομαστικών ίππων
Στο δρόμο
Κινητήρες
Εσωτερικό-χώροι
Εξοπλισμός - Τιμή- Τεχνικά χαρακτηριστικά
Συμπέρασμα