Αφιέρωμα

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  2/2/2010
Αφιέρωμα
«Σαμαροφορεμένη» πόλη!
Η παρανομία στο μεγαλείο της!
Διαβάστηκε από 11236 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:2/2/2010
Το Auto Τρίτη πραγματοποίησε τη δική του έρευνα σε ορισμένους δήμους της πρωτεύουσας, από την οποία προκύπτει ότι η πλειοψηφία των σαμαριών είναι παράνομη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους πρόκλησης υλικών ζημιών, αλλά και ατυχήματος. Ας δούμε τα σημεία όπου εντοπίσαμε παράνομους εγκάρσιους μειωτήρες ταχύτητας, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι σε αυτή τη λίστα υπάρχουν και άλλοι δήμοι. Τέλος σας αναφέρουμε ότι δεν πήραμε καμία απάντηση από τους Δήμους Περιστερίου και Κηφισιάς όταν ζητήσαμε τη θέση τους, σχετικά με το θέμα μας.
Δήμος Περιστερίου
Το σαμαράκι στην οδό Αγίου Παύλου στο Περιστέρι όχι μόνο δεν πληροί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές (μήκος, πλάτος και ύψος), αλλά είναι τοποθετημένο και σε λάθος σημείο. Το "άλλοθί" του πιθανόν να είναι ότι βρίσκεται εμπρός σε σχολείο, ωστόσο έχει τοποθετηθεί ακριβώς πάνω σε στροφή, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να μη γνωρίζουν τι τους περιμένει…
Και πάλι στο Δήμο Περιστερίου… Αυτή τη φορά στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Τα σαμαράκια, όπως μπορείτε να δείτε, όχι μόνο βρίσκονται σε ένα δρόμο πυκνής κυκλοφορίας, αλλά από τη συγκεκριμένη οδό περνούν οχήματα των αστικών συγκοινωνιών. Αποτέλεσμα: ΠΑΡΑΝΟΜΟ!
Λίγο πιο πέρα, στην οδό Αγίου Παύλου συναντούμε ένα πλαστικό σαμαράκι, ενώ, όπως μπορείτε να δείτε, ορισμένα κομμάτια του λείπουν. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, εάν το λάστιχο μια μηχανής πατήσει στην άκρη τους. Η απώλεια ελέγχου είναι πολύ πιθανή.
Μεγάλος ο κίνδυνος για τους μοτοσικλετιστές!
Στο σαμαράκι που βλέπετε στη φωτογραφία, στο Περιστέρι, στην οδό Αγίου Παύλου, ο μοτοσικλετιστής αιφνιδιάζεται, αφού μόλις έχει στρίψει από τον άλλο δρόμο.
Δήμος Παπάγου
Οδός Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου. Ένας δρόμος άμεσα συνδεδεμένος με την κόμβο της Αττικής Οδού, από όπου διέρχονται δεκάδες αυτοκίνητα την ώρα. Επίσης, από εκεί διέρχονται και λεωφορεία, όπως μπορείτε να δείτε. Παρ’ όλα αυτά, ο δήμος τοποθέτησε το σαμαράκι.
Δήμος Κηφισιάς
Εδώ μάλλον τα πράγματα δείχνουν προβληματικά. Τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη, όσο και στην Οδό Ελαιών, από όπου διέρχεται λεωφορείο, τα σαμαράκια είναι παράνομα, παρ’ όλο που διαθέτουν τις προδιαγραφές κατασκευής (μήκος - πλάτος - ύψος). Βρίσκονται σε δρόμους κεντρικούς, με αυξημένη κυκλοφορία.
Δήμος Χαλανδρίου
Στην Οδό Μικράς Ασίας, όπως μπορείτε να δείτε, η απαιτούμενη σήμανση ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να προειδοποιούνται για την ύπαρξη εγκάρσιου μειωτήρα ταχύτητας, δεν υπάρχει (όπως επίσης και οι προδιαγραφές κατασκευής). Εκτός των παραπάνω όμως, το σαμαράκι βρίσκεται ακριβώς πάνω σε διασταύρωση.

 
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα παράνομα σαμαράκια στους δρόμους
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Η παρανομία στο μεγαλείο της!
Τι πρέπει να κάνουμε μετά το ατύχημα; Πώς θα αποζημιωθείτε;
Θεόδωρος Γαζούλης, δικηγόρος και Αντιπρόεδρος της ΜΟΤΟΕ (Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος): Οι δήμοι δεν είναι αρμόδιοι να θεσπίζουν προδιαγραφές!
Οι συνηθέστερες βλάβες