" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  9/3/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Fiat Grande Punto 1,4 8V 3d του 2006
Δημοφιλές και νεανικό
Διαβάστηκε από 10860 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:9/3/2010
Το Fiat Grande Punto είναι ένα νεανικό αυτοκίνητο, το οποίο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας που προσφέρει, αλλά και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά.
Κινητήρας
Το 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο αποδίδει 78 δυναμομετρημένους ίππους και 120 Nm ροπής, νούμερα ικανά να κινήσουν το αμάξωμα των 1.113 κιλών σε καλούς ρυθμούς. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει τη ροπή του χαμηλά, πράγμα που τον κάνει ελαστικό και οικονομικό στις αστικές μετακινήσεις. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του Grande Punto θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στις μετακινήσεις του στον αυτοκινητόδρομο.
Οδική συμπεριφορά
Ένας από τους τομείς όπου διακρίνεται το Grande Punto είναι τα χαμηλά επίπεδα θορύβου που επικρατούν στην καμπίνα επιβατών. Η ρύθμιση της ανάρτησης προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης, μιας και απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος αποτελεσματικά. Στις στροφές, οδηγώντας κοντά στο όριο, το αυτοκίνητο υποστρέφει, με εύκολη όμως διόρθωση. Ακόμη πιο εύκολα γίνεται παιχνιδιάρικο, με άφημα του γκαζιού στην κορυφή της στροφής.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στην καμπίνα του αυτοκινήτου, παρατηρείς ένα ευχάριστο εσωτερικό, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές. Η ποιότητα των υλικών στο ταμπλό είναι ικανοποιητική, όπως και η συναρμολόγηση. Από πλευράς χώρων, στο πίσω κάθισμα θα φιλοξενηθούν με άνεση 2 ενήλικες, ενώ ένας τρίτος θα δημιουργήσει προβλήματα λόγω του μικρού πλάτους της καμπίνας. Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι ικανοποιητικός και ορίζεται στα 275 λίτρα.
Μεταπωλητική αξία
Σε απλά καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του Fiat Grande Punto, το οποίο είναι από τα δημοφιλέστερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Value for Money
Πολύ καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας του ιταλικού μοντέλου λόγω της χαμηλής τιμής αγοράς του ως καινούριο, σε συνδυασμό με το ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού στη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, σχεδίαση, άνεση
(-): Απόδοση κινητήρα, ατέλειες στο φινίρισμα
Τιμή αγοράς 2006: 11.590 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 6.600 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 7.400 ευρώ
Το εσωτερικό του Grande Punto διαθέτει νεανική εμφάνιση και η ποιότητα κατασκευής ικανοποιεί.

Τα κάθετα φωτιστικά σώματα στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου του προσδίδουν μία σπορτίφ εικόνα.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Ford Fiesta 1,4
Hyundai Getz 1,4
Mitsubishi Colt CZ3 1,3
Nissan Micra 1,4
Opel Corsa 1,4
Peugeot 206 1,4
Renault Clio 1,4
Seat Ibiza 1,4
Toyota Yaris 1,3
VW Polo 1,4
Από το 1993 μέχρι σήμερα
Η πρώτη γενιά Fiat Punto παρουσιάστηκε το 1993 και 6 χρόνια αργότερα αντικαταστήθηκε από τη δεύτερη, η οποία δέχτηκε facelift το 2003. Το 2005 λανσαρίστηκε το Grande Punto, ενώ στις αρχές του 2010 έκανε ντεμπούτο το Punto Evo.
Πόσο αξιόπιστο είναι;
Σε σχετικά μέτρια επίπεδα κυμαίνεται η αξιοπιστία του ιταλικού μοντέλου. Κάποια από τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στον κινητήρα, στο σύστημα διεύθυνσης και στη μετάδοση.

 
 Μεταχειρισμένο Fiat Grande Punto 1,4 8V 3d του 2006
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός