• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  16/4/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Opel Vectra 1,8 του 2004
Οικογενειακές ανέσεις
Διαβάστηκε από 8222 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:16/4/2010
Το Opel Vectra είναι ένα αυτοκίνητο για οικογενειακές απαιτήσεις, το οποίο προσφέρει ασφάλεια στους επιβάτες του και διαθέτει καλή ποιότητα κατασκευής.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του γερμανικού μοντέλου είναι τοποθετημένο ένα 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο, με χωρητικότητα 1,8 λίτρων, το οποίο αποδίδει 122 ονοματικούς ίππους και 167 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός κινεί το βαρύ αμάξωμα των 1.393 κιλών σε απλά ικανοποιητικούς ρυθμούς. Εκεί που ικανοποιεί το μοτέρ αυτό, είναι στον τρόπο λειτουργίας του, όπου η ροπή αποδίδεται γραμμικά και από σχετικά χαμηλές στροφές.
Οδική συμπεριφορά
Στο δρόμο το γερμανικό μοντέλο προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας στον οδηγό του. Οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές είναι περιορισμένες, ενώ τα επίπεδα άνεσης -όταν το Vectra περνά πάνω από ανωμαλίες του οδοστρώματος- βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα. Αυτό που ίσως ενοχλήσει τον οδηγό, είναι το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι με μέτρια αίσθηση. Στον αυτοκινητόδρομο, το Vectra μπορεί να κινηθεί με υψηλές ταχύτητες, χωρίς να ταλαιπωρήσει τους επιβάτες του.
Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό, η πρώτη εντύπωση κερδίζεται από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα ποιοτικά υλικά, με την εργονομία των διαφόρων διακοπτών να είναι καλή. Από την άλλη πλευρά, η σχεδίαση του ταμπλό είναι συντηρητική και ελαφρώς ξεπερασμένη. Στον τομέα των προσφερόμενων χώρων το Vectra τα καταφέρνει αρκετά καλά, αφού 3 επιβάτες φιλοξενούνται στο πίσω κάθισμα, σχεδόν δίχως καμία παραχώρηση. Ο χώρος αποσκευών έχει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και όγκο 500 λίτρων, που θα ικανοποιήσει απόλυτα τις ανάγκες των επιβατών.
Μεταπωλητική αξία
Η μεταπωλητική αξία του Opel Vectra βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα, λόγω της αντικατάστασής του από το Insignia, αλλά και της σχετικά συχνής εμφάνισης βλαβών.
Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας για ο γερμανικό μοντέλο, λόγω του καλού επιπέδου εξοπλισμού που διέθετε από τη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά, χώροι­­
(-): Επιδόσεις, αίσθηση συστήματος διεύθυνσης
Το Vectra στο πίσω μέρος προσδίδει μία αίσθηση πολυτέλειας και στιβαρότητας.
Το εσωτερικό του Vectra έχει καλή ποιότητα κατασκευής, όμως από πλευράς σχεδίασης δείχνει τα χρόνια του.
Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Citroen C5 1,8
Ford Mondeo 1,8
Mazda 6 1,8
Nissan Primera 1,8
Peugeot 407 1,8
Renault Laguna 1,8
Toyota Avensis 1,8
Από το 2002 μέχρι σήμερα
Η τρίτη γενιά Vectra στην οποία αναφερόμαστε έκανε ντεμπούτο το 2002 και τρία χρόνια αργότερα δέχτηκε facelift. Στις αρχές της χρονιάς του 2009 το Opel Vectra αντικαταστάθηκε από το νέο Insignia, το οποίο διατίθεται πλέον στις εκθέσεις Opel.
Πόσο αξιόπιστο είναι;
Σε σχετικά μέτρια επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του Opel Vectra. Κάποια από τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στον κινητήρα, στη μετάδοση και σε κάποιες ηλεκτρικές λειτουργίες του μοντέλου.
Τιμή αγοράς 2004: 19.860 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 7.900 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 9.100 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Opel Vectra 1,8 του 2004
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός