• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/5/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Daihatsu Cuore 5d 1,0 του 2004
Εργαλείο πόλης
Διαβάστηκε από 6574 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:11/5/2010
Το Daihatsu Cuore είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πραγματικό εργαλείο στην πόλη, λόγω του μικρού μεγέθους του, αλλά και της χαμηλής κατανάλωσης.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται ένας 12βάλβιδος 3κύλινδρος κινητήρας 1,0 λίτρου, με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, ο οποίος αποδίδει 65 ίππους, ικανούς να κινήσουν το ελαφρύ αμάξωμα των 807 κιλών σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Εκεί που διακρίνεται αυτό το μηχανικό σύνολο είναι για τη χαμηλή κατανάλωση που προσφέρει, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη. Αυτό που ίσως ενοχλήσει τους επιβάτες στο εσωτερικό, είναι ο θόρυβος που παράγει ο 3κύλινδρος κινητήρας σε όλο το φάσμα των στροφών.
Οδική συμπεριφορά
Στους δρόμους της πόλης, το ιαπωνικό μοντέλο θα βολέψει τον οδηγό του λόγω του μικρού μεγέθους του, αλλά και του τιμονιού του που κόβει αρκετά. Κινούμενο στον επαρχιακό δρόμο, ο οδηγός δε θα αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στις στροφές και μόνο υπό πίεση το αυτοκίνητο θα παρουσιάσει υποστροφή, η οποία διορθώνεται σχετικά εύκολα από το καλό σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης. Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης απορροφά αποτελεσματικά τις ανωμαλίες, χωρίς να κουράζει τους επιβάτες του.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Cuore, η εικόνα που αντικρίζει είναι σχετικά λιτή. Το ταμπλό αποτελείται εξ ολοκλήρου από σκληρά υλικά με καλή συναρμογή. Καλή είναι και η θέση οδήγησης, ενώ παράλληλα τα καθίσματα προσφέρουν ικανοποιητική στήριξη. Στον τομέα των χώρων, τέσσερις ενήλικες επιβάτες θα ταξιδέψουν χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες παραχωρήσεις, έχοντας όμως 157 λτ. διαθέσιμο χώρο, ώστε να τοποθετήσουν τις αποσκευές τους.
Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου, λόγω του υψηλού επιπέδου αξιοπιστίας που παρουσιάζει, όπως και όλα τα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας.
Value for Money
Απλά καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας του μοντέλου, λόγω του φτωχού επιπέδου εξοπλισμού που διέθετε από τη βασική έκδοση.
(+): Αξιοπιστία, χώροι, κατανάλωση, ευελιξία
(-): Θόρυβος 3κύλινδρου κινητήρα, ρεπρίζ
Το εσωτερικό του Cuore είναι λιτό έχοντας όμως καλά επίπεδα συναρμογής.

Στο πίσω τμήμα του ιαπωνικού μοντέλου ξεχωρίζουν τα κάθετα φωτιστικά σώματα.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Fiat Seicento 1,1 Sporting
Suzuki Alto
Smart Fortwo Coupe 62 PS
Από το 1976 μέχρι το 2010
Η πρώτη γενιά Cuore εμφανίστηκε το Μάιο του 1976 και το μοντέλο που παρουσιάζουμε λανσαρίστηκε στην Ελλάδα το 2003. Η τελευταία γενιά που διατίθεται και σήμερα, λανσαρίστηκε στη χώρα μας το 2007.
Πόσο αξιόπιστο είναι; Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται η αξιοπιστία των μοντέλων της Daihatsu. Σύμφωνα με το Auto Check του Auto Τρίτη, κάποια από τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στο σύστημα διεύθυνσης και στον κινητήρα, που όμως δεν πρόσκειται να ανησυχήσουν τον ιδιοκτήτη.
Τιμή αγοράς 2004: 8.190 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 4.000 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 4.700 ευρώ