" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/6/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Fiat Grande Punto 1,4 16V 5d του 2006
Tι κι αν «άλλαξε»;
Διαβάστηκε από 8525 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:15/6/2010
Το Grande Punto 16V αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση στην αγορά των μεταχειρισμένων, προσφέροντας σύγχρονη εμφάνιση, ικανό κινητήρα και επαρκείς χώρους.
Κινητήρας
Αντίθετα με το 8βάλβιδο σύνολο των 77 ίππων του Grande Punto, το 16V αποδίδει 95 ίππους και είναι σαφώς σε θέση να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες τόσο στην πόλη, όσο και εκτός αυτής. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει αραιή κλιμάκωση, επιτυγχάνοντας έτσι χαμηλές τιμές κατανάλωσης και ρύπων. Η λειτουργία του είναι γραμμική και ελαστική, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα εύστροφος και παράγει αρκετό θόρυβο σε υψηλές στροφές περιστροφής. Οι επιδόσεις είναι μέτριες για τα δεδομένα της κατηγορίας, η κατανάλωση όμως πολύ καλή.
Οδική συμπεριφορά
Οδηγικά το Grande Punto 16V είναι άνετο και ασφαλές, προσφέροντας καλή οδηγική αίσθηση μέσω του συστήματος διεύθυνσης. Η ανάρτηση απορροφά ικανοποιητικά τις ανωμαλίες του δρόμου παρά τις 16 ιντσών ζάντες που το εφοδιάζουν, ενώ σε στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές, επιτρέποντας στον οδηγό να κινηθεί γρήγορα -αν το επιθυμεί. Σε οριακούς ρυθμούς, το Grande Punto παραμένει ουδέτερο με αρκετά μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, ενώ τα φρένα του ικανοποιούν με την αντοχή τους, προσφέρουν ωστόσο μέτρια αίσθηση στο πάτημα του μεσαίου πεντάλ.
Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό του το Grande Punto παραμένει σύγχρονο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, εμφανίζοντας νεανικό διάκοσμο. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε καλά επίπεδα, όπως και η συναρμολόγηση, ωστόσο μερικές ατέλειες στο φινίρισμα είναι υπαρκτές. Τα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό έχουν μέτρια υφή, όμως δεν επιτρέπουν την εμφάνιση τριγμών, ενώ οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι λίγοι και η θέση οδήγησης πολύ καλή. Οι χώροι είναι καλοί για τα δεδομένα της κατηγορίας τόσο για επιβάτες, όσο και για αποσκευές, με το διαθέσιμο χώρο γι αυτές να είναι 275 λίτρων.
Μεταπωλητική αξία
Η μεταπωλητική αξία του Fiat Grande Punto διατηρείται σε καλά επίπεδα, παρά την έλευση στην αγορά της ανανεωμένης και ισχυρότερης έκδοσης Punto EVO.
Value for Money
H τιμή αγοράς του Grande Punto 16V είναι καλή, με τον εξοπλισμό να διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη βασική έκδοση (Dynamic).
(+): Όμορφη σχεδίαση, οδηγική αίσθηση, νεανικός χαρακτήρας
(-): Μέτρια χρησιμοποιούμενα υλικά, αίσθηση φρένων
Σύγχρονο με νεανικό χαρακτήρα είναι το εσωτερικό του Grande Punto, προσφέροντας επαρκείς χώρους για 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Στο δρόμο το Grande Punto προσφέρει αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου, ενώ είναι ουδέτερο στις αντιδράσεις του.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Citroen C3 1,4
Daihatsu Sirion 1,3
Ford Fiesta 1,4
Hyundai Getz 1,4
Honda Jazz 1,4
Mitsubishi Colt 1,3
Nissan Micra 1,4
Opel Corsa 1,4
Peugeot 207 1,4
Renault Clio 1,4
Seat Ibiza 1,4
Skoda Fabia 1,4
Toyota Yaris 1,3
VW Polo 1,4
Από το 2005 μέχρι σήμερα
Το Fiat Grande Punto παρουσιάστηκε το 2005 και πρόσφατα ανανεώθηκε σε εμφάνιση και διαθέτει πιο ισχυρούς κινητήρες MultiAir, αλλάζοντας παράλληλα και την ονομασία του σε "Punto EVO". Η Fiat, ωστόσο, διαθέτει ακόμα τις βασικές του εκδόσεις στα 1,2 και 1,4 λίτρα παράλληλα με το νέο Punto EVO.
Τιμή αγοράς 2006: 13.450 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 6.900 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 7.700 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Fiat Grande Punto 1,4 16V 5d του 2006
Τεχνικά χαρακτηριστικά - Εξοπλισμός