• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  2/11/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Kia Sportage 2,0 του 2006
Το προσιτό SUV
Διαβάστηκε από 9812 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:2/11/2010
Το Kia Sportage του 2006 είναι σε θέση να χαρίσει περιπέτεια σε όσους θέλουν ένα τίμιο και ικανότατο σε αρκετούς τομείς SUV.
Κινητήρας - Τετρακίνηση
O 2λιτρος κινητήρας του Kia Sportage ισχύος 142 ίππων συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο και χαρίζει μέτριες επιδόσεις στο βαρύ αμάξωμα, ενώ όσον αφορά στη λειτουργία του, βρίσκεται στα "φόρτε" του όταν οι στροφές είναι ψηλά. Εκεί, βέβαια, τα επίπεδα θορύβου είναι αυξημένα, όπως και η κατανάλωση που απαιτεί σε αυτές τις συνθήκες. Η κίνηση μεταδίδεται μόνιμα και στους 4 τροχούς, με το κεντρικό διαφορικό να μεταφέρει αυτόματα το ποσοστό της ροπής στον άξονα που την χρειάζεται. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και το κλείδωμα της τετρακίνησης σε ποσοστό 50:50.
Οδική συμπεριφορά
Το Kia Sportage είναι σταθερό στο δρόμο, παρά τη μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης και προσφέρει έτσι πολύ καλά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες του. Οι κλίσεις είναι αισθητές σε δρόμους με στροφές, ωστόσο δεν προβληματίζουν τον οδηγό όταν οι ρυθμοί είναι συγκρατημένοι. Το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας θα επέμβει όταν εκείνοι φτάσουν σε οριακά επίπεδα. Σε χωμάτινες διαδρομές το Sportage δείχνει τον πραγματικό του εαυτό, αφού μπορεί με ευκολία να κινηθεί σε πατημένα κομμάτια και υπό προϋποθέσεις να ξεπεράσει και δύσβατα εδάφη. Η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός και στις δύο συνθήκες είναι καλή τόσο από το τιμόνι όσο και από τα φρένα, ωστόσο ένας πιο ανθεκτικός συμπλέκτης και καλύτερη απόκριση του κινητήρα σε χαμηλές στροφές θα του χάριζαν ακόμα καλύτερες ικανότητες.
Εσωτερικό - Χώροι
Το εσωτερικό του SUV μοντέλου της Kia είναι ευχάριστο αισθητικά, ενώ η ποιότητα κατασκευής ικανοποιεί παρά τη χρήση αποκλειστικά σκληρών στην υφή υλικών. Πολύ καλή είναι η συναρμολόγηση και η ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού άλλωστε ο οδηγός κάθεται ψηλά. Οι χώροι είναι επαρκείς για τις ανάγκες ακόμα και 5 επιβατών, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν παραχωρήσεις, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 367 λίτρων και δεν ικανοποιεί για τα δεδομένα της κατηγορίας. Αν και ρηχός, ο χώρος αποσκευών διαθέτει μεγάλο άνοιγμα και κανονικό σχήμα.
Μεταπωλητική αξία
Η τιμή μεταπώλησης του Sportage κυμαίνεται σε σχετικά καλά επίπεδα στην αγορά των μεταχειρισμένων SUV.
Value for Money
Ένα από τα βασικότερα όπλα του Sportage ακόμα και ως μεταχειρισμένο είναι η σχέση τιμής - αξίας που διαμορφώνει.
Συν: Χώροι επιβατών Οδική συμπεριφορά κυρίως σε εκτός δρόμου διαδρομές Αξιοπιστία 
Πλην:
Μέτριος χώρος αποσκευών για τα δεδομένα της κατηγορίας Θέση οδήγησης
Το καλό ποιοτικά εσωτερικό του Sportage εμφανίζει πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες του αλλά μικρό χώρο για τις αποσκευές τους.
Το Sportage είναι άνετο και ασφαλές σε ασφάλτινες διαδρομές και ικανό σε εκτός δρόμου δύσβατα μονοπάτια.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Ηyundai Tucson
Honda CR-V
Mitsubishi Outlander
Nissan Qashqai
Suzuki Grand Vitara
Toyota RAV4
SsangYong Actyon
Subaru Forester
Jeep Compass
Από το 2006 μέχρι σήμερα
Το Sportage δεύτερης γενιάς παρουσιάστηκε το 2004 και διατίθεται με κινητήρες 2,0 και 2,7 λίτρων. Το 2007 το Sportage δέχτηκε αισθητική ανανέωση και διατίθεται μέχρι σήμερα μόνο 2,0 λτ., ενώ σύντομα αναμένουμε την τρίτη ολοκαίνουρια γενιά του.
Τιμή αγοράς 2006: 25.790 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 11.400 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 13.000 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Kia Sportage 2,0 του 2006
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός