• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/9/2003
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/9/2003
Test mtx
Opel Zafira OPC
Πληρότητα
Το Zafira OPC διαθέτει εντυπωσιακές για την κατηγορία επιδόσεις
Έπειτα από περιορισμένες επεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης το Opel Zafira συνεχίζει την εμπορική του πορεία με σαφώς μεγαλύτερες δυνάμεις. Σημαντική η συμβολή και του κινητήρα ισχύος 200 ίππων που διαθέτει.
Επειτα από τρία περίπου χρόνια εμπορικής πορείας η Opel αποφάσισε να λανσάρει μια ελαφρώς ανασχεδιασμένη εκδοχή του επιτυχημένου Zafira. Η Opel περιορίστηκε στην τοποθέτηση εμπρόσθιων φωτιστικών με νέου σχήματος κάτοπτρα καθώς και πίσω φωτιστικών με όμορφο κάλυμμα λευκού και κόκκινου χρώματος. Οι αισθητικές πινελιές αναβάθμισης ολοκληρώνονται με μια πολύ διακριτική κίνηση αύξησης της ποσότητας χρωμίου στη μάσκα του εμπρός μέρους. Συνολικά το μοντέλο δείχνει αρκετά πιο μοντέρνο χωρίς να χάνει κάποιο από τα σχεδιαστικά συστατικά που το έχουν καθιερώσει. Στο εσωτερικό του οχήματος αλλαγές δεν υπάρχουν στον τομέα της εμφάνισης και των υλικών, γεγονός που σημαίνει ότι τόσο η κάπως “απρόσωπη” αισθητική όσο και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης έχουν διατηρηθεί αυτούσιες. Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Zafira είναι η παρουσία επτά θέσεων στο εσωτερικό του με τις δύο τελευταίες να αναδιπλώνονται και να τοποθετούνται μέσα στο πάτωμα του χώρου αποσκευών. Ωστόσο, το Flex7, όπως είναι η κατοχυρωμένη ονομασία του συστήματος αναδίπλωσης των θέσεων, έχει αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει πλέον διαιρούμενη και αναδιπλούμενη πλάτη στη δεύτερη σειρά σε ποσοστό 40:20:40. To μεσαίο τμήμα της πλάτης όταν αναδιπλωθεί λειτουργεί σαν υποβραχιόνιο για τους ακραίους επιβάτες ενώ ενσωματώνει χώρους για μικροαντικείμενα καθώς και δύο ποτηροθήκες. Η μεσαία σειρά είναι συρόμενη ενώ διαθέτει ρύθμιση της κλίσης της πλάτης προς το πίσω μέρος. Επιμηκυμένες είναι επίσης οι διαδρομές στις οποίες σύρονται τα εμπρός καθίσματα αυξάνοντας την άνεση στις δύο αυτές θέσεις. Η έκδοση που είχαμε στη διάθεση μας (OPC) εφοδιάζεται με 2λιτρο, υπερτροφοδοτούμενο, κινητήρα ο οποίος αποδίδει 200 ίππους σύμφωνα με την Opel. Ο κινητήρας είναι πολύ πολιτισμένος και με γραμμική απόδοση της ισχύος με αποτέλεσμα να παραπέμπει σε μεγαλύτερου κυβισμού ατμοσφαιρικά σύνολα όπως συνέβαινε και με τον 2λιτρο πρόγονό του ο οποίος απέδιδε 192 ίππους. Οι επιδόσεις είναι βελτιωμένες και φυσικά εντυπωσιακές για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και καθιστούν το Zafira OPC ένα από τα πληρέστερα οχήματα της ελληνικής αγοράς. O εξοπλισμός είναι πλούσιος και η τιμή λογική.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του Zafira OPC αποδίδει 202 ίππους στο δυναμόμετρο και προσφέρει άριστες επιδόσεις.
Διαφορές στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σε σχέση με τον προκάτοχο και η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.