Με μικρές αλλαγές που αφορούν τη ροή καυσίμου και με λογικό κόστος δαπάνης θα μπορούν τα μονοθέσια από το 2017 να αποδίδουν 1.000 ίππους.

Με μικρές αλλαγές που αφορούν τη ροή καυσίμου και με λογικό κόστος δαπάνης θα μπορούν τα μονοθέσια από το 2017 να αποδίδουν 1.000 ίππους.

1.000 ίπποι για την F1 από το 2017

3.528 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2015)

Το Strategy Group της F1 έδωσε «το πράσινο φως», ώστε να αυξηθεί η απόδοση των μονοθέσιων σε 1.000 ίππους, κάτι που θα ισχύσει όπως φαίνεται από το 2017.

Το συμβούλιο των ομάδων (Strategy Group) ενέκρινε την αύξηση της ιπποδύναμης αναφορικά με τα μονοθέσια από το 2017, ενώ τώρα απομένει να συζητηθεί και να εγκριθεί από τη FIA.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε αναφερθεί λίγο καιρό πριν, κάτι τέτοιο είναι απόλυτα εφικτό και χωρίς να απαιτούνται μεγάλες αλλαγές στους υπάρχοντες κινητήρες των μονοθέσιων. Έτσι, σύμφωνα με τους τεχνικούς, με μικρές αλλαγές που αφορούν τη ροή καυσίμου και με λογικό κόστος δαπάνης θα μπορούν τα αγωνιστικά οχήματα να αποδίδουν 1.000 ίππους. 
Βέβαια, οι ομάδες μετά το «πράσινο φως» του Strategy Group θα πρέπει τώρα να ενημερώσουν αναλυτικά τη FIA για το πώς θα γίνει αυτό, ώστε να προχωρήσει το εγχείρημα αυτό. 
Παράλληλα όμως το Strategy Group αποφάσισε ότι θα πρέπει να γίνουν και κάποιες αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση στα ελαστικά και στην αύξηση της κάθετης δύναμης των μονοθέσιων, θέματα τα οποία φαίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν πιο άμεσα -σε σχέση με την αύξηση της ιπποδύναμης- από τη σεζόν του 2016. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel