9 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας στις Ισόπεδες Διαβάσεις

9 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας στις Ισόπεδες Διαβάσεις

(9/6/2011)

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις στις 9 Ιουνίου επικεντρώνεται με εκπαιδευτικά μέτρα στην προώθηση της ασφαλούς συμπεριφοράς γύρω από τις ισόπεδες διαβάσεις.

Αποτελείται από μια σειρά εθνικών εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε διάφορες τοποθεσίες σε κάθε συμμετέχουσα χώρα και επικεντρώνεται σε ένα κοινό μήνυμα: «Κινούμαι με ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις!».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Εκτός από τις τακτικές ή μόνιμες δραστηριότητες που γίνονται όλο το χρόνο, πολλές δράσεις επικοινωνίας έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο: φυλλάδια μοιράζονται σε ισόπεδες διαβάσεις, σε σχολεία, σε σχολές οδηγών, σε πρόσκοπους.Αφίσες αναρτώνται σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε άλλα κεντρικά σημεία, το βίντεο «just in time» (που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) εμφανίζεται στις οθόνες σιδηροδρομικών σταθμών και στο διαδίκτυο και προβάλλονται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μηνύματα καθώς και συνεντεύξεις Τύπου που οργανώνονται σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

Ισόπεδες διαβάσεις είναι ένας εύκολος τρόπος για τους ανθρώπους να διασχίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή και παράλληλα απόλυτα ασφαλής αν και πρέπει πάντα να τηρούνται οι κανόνες από αυτούς που τα χρησιμοποιούν. Όταν οι κανόνες ασφάλειας δεν τηρούνται όμως, οι χρήστες αυτοί θέτουν όχι μόνο τον εαυτό τους σε κίνδυνο αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του σιδηρόδρομου. Είναι στατιστικά προφανές ότι τα περισσότερα από τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε ισόπεδες διαβάσεις προκαλούνται κυρίως από την κακή χρήση τους από τους χρήστες του οδικού δικτύου και τους πεζούς.
OPEL NEA MONTELA
test center