" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Tην υψηλότερη βαθμολογία στο ‘Top Safety Pick’ απέσπασε το νέο Saab 9-5

Κορυφαία διάκριση για το Saab 9-5

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/6/2011

Το νέο Saab 9-5 Sedan κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στο ‘Top Safety Pick’, το οποίο απονέμεται από το ‘Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους’ (IIHS), έναν ανεξάρτητο οργανισμό έρευνας και επικοινωνίας ο οποίος χρηματοδοτείται από τους ασφαλιστές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

 
Το IIHS πραγματοποιεί πλήρεις δοκιμές οι οποίες αφορούν εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις. Καθίσματα & προσκέφαλα υποβάλλονται σε προσομοιώσεις οπίσθιων συγκρούσεων για την αξιολόγηση της προστασίας κατά του αυχενικού τραυματισμού. Επιπλέον, αξιολογείται και η δομή της οροφής ως προς την ασφάλεια και προστασία που παρέχεται στην περίπτωση ενδεχόμενης ανατροπής του οχήματος.

Τα οχήματα βαθμολογούνται ως ‘Καλό’, ‘Αποδεκτό’, ‘Οριακό’ ή ‘Κακό’ στις διάφορες κατηγορίες. Για να απονεμηθεί σε κάποιο όχημα το βραβείο ‘Top Safety Pick’, πρέπει να επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία και στις τέσσερις κατηγορίες ενώ θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ESP.

‘Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόδοσή του νέου 9-5. Το IIHS είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός και τα αποτελέσματα των δοκιμών του, είναι εύκολα προσβάσιμα, αποτελώντας μία αντικειμενική πληροφόρηση για τους αγοραστές αυτοκινήτων. Επομένως, είναι σημαντικό για εμάς να επιτυγχάνουμε καλά αποτελέσματα σε αυτού του είδους τις δοκιμές,’ λέει ο Per Lenhoff, Επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Ασφάλειας στη Saab Automobile.

‘Κύρια προτεραιότητά μας, ωστόσο, θα είναι πάντα να προστατεύουμε πραγματικούς ανθρώπους σε πραγματικές συνθήκες, και όχι μόνο να λαμβάνουμε καλές βαθμολογίες σε crash tests. Αυτό αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας μας για πραγματική ασφάλεια σε πραγματικές συνθήκες (Real-Life Safety philosophy)’, συνεχίζει ο Per Lenhoff.

Η φιλοσοφία ‘Real-Life Safety’ της Saab βασίζεται στο γεγονός ότι καμία σύγκρουση δεν είναι πάντα η ίδια. Στη Saab οι μηχανικοί ασφαλείας συνεχώς μελετούν & αναλύουν τον τρόπο συμπεριφοράς των αυτοκινήτων Saab σε πραγματικές συγκρούσεις σε δημόσιους δρόμους. Τα αποτελέσματα των μελετών αυτών είναι η βάση για τη συνεχή ανάπτυξη στους τομείς της σχεδίασης και της ασφάλειας καθώς και των μεθόδων εσωτερικών δοκιμών συγκρούσεων της Saab.

Το νέο Saab 9-5 Sedan έχει ήδη λάβει την υψηλότερη βαθμολογία, πέντε αστέρων, στις δοκιμές συγκρούσεων που διεξάγει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων, EuroNCAP

Tags: SAAB 9-5
 

Τελευταία teaser για τη νέα BMW Σειρά 2

Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Καρπενήσι!

Επένδυση ή κόστος;

28% (χρήμα) vs 72% (ασφάλεια)!

Η κίνηση στους δρόμους

Know how - Όχι περιττά - Τίμια χρέωση!

Τeaser για το επερχόμενο Αjlani Dragon (+vid)

Με 4κίνηση & drift mode η νέα Mercedes-AMG C 63

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Nέα Porsche Taycan 4S

Γνωρίστε το νέο ηλεκτρικό Uniti One

To νέο Peugeot 208 GTi;

Μπάντα, μπάντα, σουτ και... γκολ!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORD: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά. Πηγή ΣΕΑΑ

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »