Το Fiesta, που ήταν ήδη ένα από τα πιο οδηγικά ευχάριστα μικρά μοντέλα, δείχνει ακόμα καλύτερο στην ανανεωμένη του εκδοχή.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Fiesta, που ήταν ήδη ένα από τα πιο οδηγικά ευχάριστα μικρά μοντέλα, δείχνει ακόμα καλύτερο στην ανανεωμένη του εκδοχή.

Οδηγούμε το ανανεωμένο Ford Fiesta

35.865 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2012)

To Ford Fiesta παίρνει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει την εμπορική του καριέρα, από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και του 3κύλινδρου hi-tech κινητήρα Ecoboost των 1.000 κ.εκ.

- Πιο δυναμική σχεδίαση
- Με κινητήρα 1,0 Ecoboost
- Με σύστημα που φρενάρει και μόνο του
-Τον Ιανουάριο στη χώρα μας
Αν μη τι άλλο το Fiesta είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα για τη Ford. Mέσα στα 36 χρόνια του βίου του έχει καταφέρει πάνω από 15.000.000 πωλήσεις και λογικό είναι οι άνθρωποι του «μπλε οβάλ» να έχουν το μικρό τους στα όπα-όπα. Δε θα μπορούσε λοιπόν να μην φροντίσουν ώστε η ανανέωση της 6ης γενιάς του, που παρουσιάστηκε το 2008, να έχει κάτι παραπάνω από αισθητικές επεμβάσεις, που θα ενισχύσουν τη θέση του μοντέλου στην ανταριασμένη θάλασσα του έντονου ανταγωνισμού της κατηγορίας που γνωρίζει στιγμές δόξας.
Πιο δυναμικό και… παγκόσμιο
Στη νέα φυσιογνωμία του Fiesta κυριαρχεί η τραπεζοειδής εμπρός μάσκα, πλαισιωμένη από νέους προβολείς και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Νέο είναι και το καπό με πιο δυναμική σχεδίαση, όπως και ο προφυλακτήρας. Το «πακέτο» των εξωτερικών αισθητικών επεμβάσεων ολοκληρώνουν τα πίσω φώτα, οι νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος και η νέα αεροτομή, που κολακεύουν με τη σειρά τους την παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα του Kinetic Design, που εφαρμόζει η Ford. 
Η γκάμα των χρωμάτων για το αμάξωμα έχει εμπλουτιστεί με τέσσερις νέες επιλογές και αξίζει να σημειωθεί πως το ανανεωμένο Ford Fiesta θα παίξει το ρόλο του μικρού παγκόσμιου αυτοκινήτου για τη Ford, αφού θα είναι διαθέσιμο σε 80 αγορές σε όλες τις ηπείρους.
Εσωτερικό- Ενέσεις ποιότητας
Η βασική διάταξη και ο πίνακας οργάνων δεν διαφοροποιούνται. Βελτιωμένη είναι η ποιότητα των υλικών το άγγιγμα των οποίων αφήνει καλή αίσθηση, ενώ κάποιες πολύ μικρές αστοχίες συναρμογής συναντήσαμε στο αυτοκίνητο που δοκιμάσαμε. Νέες ταπετσαρίες και χρωματικοί συνδυασμοί ανάλογοι με το χρώμα του αμαξώματος ενισχύουν το νεανικό χαρακτήρα του μικρού Ford. 
Νέος είναι ο επιλογέας, το σύστημα πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα (ο διακόπτης των αλάρμ παραμένει ενοχλητικά μικροσκοπικός), το σύστημα κλιματισμού και ο φωτισμός ice blue του πίνακα οργάνων και της οθόνης στην κεντρική κονσόλα Χωρίς αλλαγές στις βασικές διαστάσεις, η ευρυχωρία του εσωτερικού παραμένει αμετάβλητη στα πολύ καλά επίπεδα, που γνωρίζουμε. Το ίδιο ισχύει για τον χώρο αποσκευών των 290 λτ., που πλέον διαθέτει πάτωμα που αυξομειώνει το βάθος του. Θέσεις για μικροαντικείμενα υπάρχουν αρκετές.
Aσφάλεια 5 αστέρων
Αν και δε συνηθίζεται σε ανανεώσεις μοντέλων, το Fiesta υποβλήθηκε ξανά σε δοκιμή πρόσκρουσης από τον οργανισμό EuroNCAP με καινούργιες δοκιμές στην πλευρική σύγκρουση ύστερα από την τοποθέτηση σχετικών στοιχείων ασφαλείας (μπάρες). Το Fiesta πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα και στην προστασία των πεζών και στην ασφάλεια των παιδιών. 
Από τον Ιανουάριο στην Ελλάδα
Το ανανεωμένο Ford Fiesta, που θα συνεχίσει να προσφέρεται με 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, θα βρίσκεται στις εκθέσεις των διανομέων της φίρμας στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιανουάριο. Οι τιμές για το ανανεωμένο Fiesta δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEUGEOT NEW EVANS
4green