Αισθητά διαφοροποιημένη η επόμενη Mercedes E-Class και ας μην αποτελεί νέα γενιά αλλά facelift.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αισθητά διαφοροποιημένη η επόμενη Mercedes E-Class και ας μην αποτελεί νέα γενιά αλλά facelift.

Ανανεωμένη Mercedes E-Class

11.106 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2012)

Οι πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία της επόμενης Mercedes E-Class διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας την κομψή, όσο και δυναμική, σιλουέτα της δημοφιλούς μπερλίνας της εταιρίας.

Οι αρχικοί υπολογισμοί για την παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον προσεχή Ιανουάριο, αποδείχτηκαν ακριβείς. Ήδη «διέρρευσαν» οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της ανανεωμένης Mercedes E-Class, η οποία, όπως φαίνεται, κάθε άλλο παρά έχει υποστεί ένα απλό facelift. 
Εμφανισιακά οι διαφορές είναι σημαντικές, κάνοντας το νέο μοντέλο αισθητά πιο κομψό από το απερχόμενο, χωρίς όμως να στερείται κάτι από το κύρος του προκατόχου του. Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, που δείχνει να διατηρεί τον «αυστηρό» χαρακτήρα του. 
Αναφορικά με τους κινητήρες, με... καθυστέρηση μερικών ωρών από τις φωτογραφίες, ανακοινώθηκαν και αυτοί. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η Ε200 με turbo κινητήρα 2,0 λίτρων και 181 ίππων, με την Ε250 να ακολουθεί, χρησιμοποιώντας το ίδιο σύνολο αλλά πουσαρισμένο στους 208 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι οι εικασίες για την προσθήκη ενός συνόλου 1,6 λίτρων, αποδείχτηκαν αναληθείς. 
Σε ο,τι αφορά τους diesel, υπάρχουν αρχικά τρεις εκδόσεις, Ε200 CDI, E220 CDI και E250 CDI, που χρησιμοποιούν το ίδιο σύνολο 2,1 λίτρων, σε διαμορφώσεις 134, 168 και 201 ίππων. Ειδικά για την E220 CDI, με μέση κατανάλωση μόλις 4,7 λίτρα/ 100 χλμ. αποτελεί την οικονομικότερη έκδοση όλης της σειράς. Για όσους τώρα δεν θέλουν συμβιβασμούς, υπάρχει η τρίλιτρη V6 έκδοση Ε350 των 248 ίππων, όπως και η κορυφαία Ε63 AMG. 
Περνώντας τώρα στα συστήματα ασφαλείας, συναντάμε το Collision Prevention Assist που μέσω ραντάρ ανιχνεύει το δρόμο μπροστά και επενεργεί στα φρένα, εάν χρειαστεί, ώστε να αποτρέψει κάποιο ατύχημα. Στη λίστα υπάρχει επίσης το Distronic Plus με Steering Assist και το Brake Assist Plus με το Junction Assist.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
moto