• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Παρά τις μικρές του θεωρητικά διαστάσεις, το Juke δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο, αφού η σχεδίασή του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Το ASX διακρίνεται για τον πολιτισμένο του χαρακτήρα στο δρόμο, αφού είναι ευέλικτο στην πόλη και ασφαλές στα ταξίδια.

City SUV με... ιαπωνικό διαβατήριο

22.490 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/1/2013

Συγκεντρώνουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα χάτσμπακ, είναι σαφώς πιο ευέλικτα και οικονομικά από ένα SUV. Το Mitsubishi ASX και το Nissan Juke προσδιορίζουν την έννοια του City SUV.

 
Οι προτάσεις που αφορούν στην κατηγορία των City SUV αυξάνονται συνεχώς. Συνδυάζοντας χαρακτηριστικά των SUV, αλλά πιο προσιτά και οικονομικά, ειδικά στις προσθιοκίνητες εκδόσεις τους, αποτελούν μια λογική επιλογή για το σύγχρονο αστό, που δεν έχει και πολλά πάρε-δώσε με τη σκληρή περιπέτεια.

Η δημιουργία των δικίνητων City SUV αυτοκινήτων, προέκυψε από την ανάγκη για την προσφορά οχημάτων, τα οποία θα δείχνουν σαν κλασικά οχήματα ελεύθερου χρόνου, χωρίς όμως το αυξημένο κόστος και την ανάλογη κατανάλωση των τελευταίων. Συγκεντρώνουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα κλασικό χάτσμπακ, όπως είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που συνεπάγεται ψηλότερη θέση οδήγησης άρα και καλύτερη ορατότητα συν δυνατότητα κίνησης στο χώμα, η… αναίμακτη «προσπέλαση» από βαθιές λακκούβες των δρόμων, όπως και η περισσότερη πρακτικότητα λόγω και των πολυχρηστικών στοιχείων που διαθέτουν πολλά από αυτά (π.χ. συρόμενα πίσω καθίσματα). Επίσης, στην πλειοψηφία τους προσφέρουν άνετους χώρους, ενώ, λόγω της ψηλή θέσης των καθισμάτων, διευκολύνουν την τοποθέτηση παιδιών στα σχετικά καθισματάκια. 

Δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις από τη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, το Mitsubishi ASX και το Nissan Juke, πιστοποιούν όλα τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας.