Στην έκδοση Stepway το νέο Sandero ποζάρει σαν το μικρότερο 
αδερφάκι του Duster.

Στην έκδοση Stepway το νέο Sandero ποζάρει σαν το μικρότερο αδερφάκι του Duster.

Είναι το Dacia Sanderο το νέο θαύμα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας;

17.368 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2013)

Σε ποιόν δεν αρέσουν τα χάπι-εντ και οι ιστορίες επιτυχίας. Η αναβίωση της Dacia ολοκληρώθηκε και το νέο Sandero έχει ξεσηκώσει ολόκληρη την Ευρώπη. Τι ενθουσιάζει όμως στο νέο Dacia;

Στην Ελλάδα η Dacia στην νέα της εποχή είναι γνωστή από το εκπληκτικό και πάμφθηνο Duster, ένα από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς στην απολύτως καλύτερη τιμή. Το Sandero είναι το μικρό μοντέλο της μάρκας και η δεύτερη γενιά του παρουσιάστηκε στο Παρίσι το περασμένο φθινόπωρο και ξεκίνησε πωλήσεις ήδη στη βόρεια Ευρώπη.
Γιατί έχει ενθουσιάσει; Γιατί ακολουθεί τη συνταγή της επιτυχίας του Duster, δηλαδή προσφέρεται σε πολύ χαμηλή τιμή όντας συγχρόνως μία από τις καλύτερες προτάσεις τις κατηγορίας. Στη δεύτερη γενιά του η σχεδίαση έχει πλέον κατασταλάξει στην εταιρική ταυτότητα της μάρκας, που ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο που έκανε η Skoda μερικά χρόνια πριν.
Μόνο που η Dacia έχει όλη την τεχνολογία της μητρικής Renault-Nissan από την πρώτη μέρα. Έτσι πέτυχε σε δύο μόλις γενιές να ενοποιήσει τις πλατφόρμες των μοντέλων της σε μία. Μια τεχνική που έχουν ασπαστεί κατασκευαστές όπως ο όμιλος VW που μετέφερε τα προσθιοκίνητα μοντέλα του σε δύο ή τρία πατώματα. Συγχρόνως προσφέρει τα μοτέρ τελευταίας γενιάς του γαλλο-ιαπωνικού ομίλου. Έτσι το Sandero προσφέρει τόσο τον 1.500άρη ντίζελ με την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και ρύπους (που φοράει και το Duster) αλλά και τον ολοκαίνουργιο 900άρη τούρμπο που εξοπλίζει και το νέο Clio.
To θαύμα της Dacia το έκανε βέβαια η σημερινή γενιά του Sandero που πωλείται σε πολλές χώρες με τα σήματα της Renault και πέτυχε τα νούμερα και τα κέρδη ώστε να κρατήσει ολόκληρο τον όμιλο σε κερδοφορία μέσα σε ένα όχι και τόσο ευνοϊκό κλίμα.  
Με τα μάτια της ευρωπαϊκής αγοράς σε ένα αυτοκίνητο που μιλάει απευθείας στη δημοφιλέστερη κατηγορία της, το Sandero αναμένεται να αποσπάσει σημαντικές πωλήσεις στη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία και να  κάνει τη μάρκα ένα καθιερωμένο όνομα. 
Εσείς έχετε δει τι κάνει η Dacia με τα μοντέλα της; Έχετε βάλει ένα Dacia στη λίστα με τα αυτοκίνητα που κοιτάτε; Και τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει η Dacia για εσάς; Τι λέτε; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

YARIS VAN
Test Center