6 φωτογραφίες »

H σύγχρονη ερμηνεία της 550-1500 RS Spyder του 1954 παρουσιάστηκε από την Porsche υπό την μορφή ενός πρωτότυπου, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Porsche Vision Spyder

1.526.236 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Ένα πρωτότυπο το οποίο αποτελεί τη σύγχρονη ερμηνεία της 550-1500 RS Spyder του 1954 παρουσίασε η Porsche, δίνοντάς του την ονομασία Vision Spyder.

Αρχικά η Porsche μας είχε προϊδεάσει για την έλευση του αυτοκινήτου, μέσω teaser εικόνων, ωστόσο πλέον αποκάλυψε το αυτοκίνητο, το οποίο να σημειώσουμε δεν έχει μπει στην γραμμή παραγωγής. Στα λίγα λόγια που λέει για το concept της Vision Spyder η Porsche υπογραμμίζει πως δημιουργήθηκε για να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τη σχεδιαστική της ταυτότητα ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα υπερσύγχρονο roll bar.
 
Όπως η 500-1500 RS Spyder, έτσι και η Porsche Vision Spyder είναι μικρή, αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι διαστάσεις της. Στο μπροστινό μέρος, μοιάζει με τα τρέχοντα μοντέλα της Porsche, ενώ η σχεδιαστική φιλοσοφία περιλαμβάνει επίσης μια επιθετική μάσκα με μεγάλες εισόδους αέρα, αγωγούς ψύξης για τα φρένα και δύο κόκκινα άγκιστρα ρυμούλκησης.  
 
Από κει και πέρα βλέπουμε ένα μικρό παρμπρίζ, οι ειδικά σχεδιασμένοι τροχοί και το σύγχρονο roll bar. Στο πίσω μέρος βρίσκεται μια φωτεινή μπάρα LED και ένας μεγάλος διαχύτης. Ξεκάθαρη εικόνα από το εσωτερικό δεν έχει υπάρξει όμως φαίνεται μινιμαλιστικό, με δύο καθίσματα και ένα τριάκτινο τιμόνι.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως παρόλο που η Porsche δεν έχει καμία πρόθεση να φέρει τη Vision Spyder στη γραμμή παραγωγής, αναφέρει ότι τέτοιες μελέτες είναι το «κλειδί» για την εταιρεία για να δημιουργήσει διαχρονικά και καινοτόμα σχέδια για τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητά της.

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER