2 φωτογραφίες »

Το Citroen C5 επιστρέφει! Με πιο πληθωρική εμφάνιση και στυλ Crossover, «δάνειο» από το C4 C-Cross, το νέο C5 θα βρεθεί στην κορυφή της γκάμας των Γάλλων. Μάθετε όλα όσα γνωρίζουμε γι΄αυτό...

Citroen C5

1.526.216 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Οι Γάλλοι φαίνεται πως έχουν στα πλάνα τους την επιστροφή του Citroen C5, του μοντέλου που θα βρεθεί στην κορυφή της γκάμας πάνω από το άρτι αφιχθέν C4 C-Cross, μέσω του οποίου έχει γίνει γνωστή η νεότερη, ιδιαίτερη σχεδιαστική ταυτότητα και συνδυάζει στοιχεία από σεντάν και crossover μοντέλα. Οι ριζικές αλλαγές στο ντιζάιν που είδαμε για πρώτη φορά στο C4 C-Cross δεν αναμένεται ωστόσο να χαρακτηρίζουν μόνο αυτό, αλλά θα υιοθετηθούν και από άλλα αυτοκίνητα, όπως «μαρτυρούν» τα σχέδια ανεξάρτητων σχεδιαστών, που μας δίνουν μία πρώτη γεύση για την εξωτερική εμφάνιση του νέου C5.
 
Με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δίνουν πλέον ιδιαίτερη έμφαση στην κατηγορία των crossover/SUV και στα χαρακτηριστικά που αυτά προσφέρουν, το νέο C5 θα υιοθετήσει την αυξημένη απόσταση από το έδαφος την οποία και θα συνδυάσει με στοιχεία όπως προστατευτικά πλαστικά στις καμάρες των τροχών και τα χαμηλότερα σημεία του αμαξώματος. Από εκεί και πέρα, το αισθητικό σύνολο θα παραπέμπει εν πολλοίς στο νέο C4 C-Cross με την μάσκα και τους προβολείς να έρχονται σχεδόν αυτούσιοι. Η καμπυλόγραμμη σιλουέτα του επερχόμενου C5 αποπνέει μια αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται στους χώρους της καμπίνας, ενώ στο πίσω μέρος συναντούμε μια διαφορετική εικόνα με προεξέχοντα στοιχεία τα νέα φωτιστικά σώματα σε στυλ μπούμερανγκ, που ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας φάσας που διατρέχει την πόρτα του χώρου αποσκευών, καθώς επίσης και την κεκλιμένη οροφή με το πίσω τζάμι που «δένουν» με τα πληθωρικά «καπούλια» στους πίσω θόλους.
 
Εικόνα από το εσωτερικό μπορεί να μην έχουμε προς το παρόν, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η ταύτιση του μοντέλου με το C4 C-Cross. Μεγάλη οθόνη αφής και όλες οι ψηφιακές τεχνολογίες θα βρίσκονται στην διάθεση του οδηγού και των επιβατών, ενώ -όπως πάντα- ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην άνεση με τα καθίσματα-πολυθρόνες Advanced Comfort να δίνουν και εδώ το «παρών». Η τρίτη γενιά του C5 θα κυκλοφορήσει βασιζόμενη στην ίδια πλατφόρμα EMP2 που υποστηρίζει ένα άλλο C5 που είναι προς πώληση σήμερα, το C5 Aircross. Φυσικά η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει και την ύπαρξη ηλεκτροκίνητων συστημάτων μετάδοσης κίνησης και στη προκειμένη περίπτωση ένα Plug-in υβριδικό σύστημα.
 
Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει, όμως η επίσημη αποκάλυψη του νέου Citroen C5 θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες πριν από την έναρξη της αγοράς του μοντέλου που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους.

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER