Από την «γέννηση» του μοντέλου του 1974, το Golf αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα του γερμανικού κολοσσού της Volkswagen.

34 εκατ. VW Golf!

2.951 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2018)

Από το 1974 και μετά από 7 γενιές, το VW Golf συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στις πωλήσεις της γερμανικής μάρκας.

Από την «γέννηση» του μοντέλου του 1974, το Golf αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα του γερμανικού κολοσσού της Volkswagen με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

H γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Golf που έχουν κατασκευαστεί, έχει περάσει τα 34 εκατομμύρια σε όλες τις εκδοχές (hatch, estate, Sportsvan) ενώ μόνο το 2017 οι πωλήσεις του μοντέλου έφτασαν σχεδόν το 1 εκατ. Η VW σημείωσε στην ανακοίνωση της τα εξής: «Το Golf hatchback συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία του στην Γερμανία και την Ευρώπη. Η εκδοχή estate σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση 11%».
 
Πάντως, η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων για τη VW ήρθε από το Tiguan, του οποίου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40 % σε σχέση με το περασμένο έτος και έφτασαν τις 730.000 μονάδες. Στην κατηγορία των MPV, το Touran φαίνεται να κυριαρχεί στην Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε την ετήσια αναφορά της μάρκας για τις πωλήσεις και τα έσοδα της πριν βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
 

NEO PROACE
NISSAN