Κοινός παρανομαστής και των τεσσάρων μοντέλων είναι πως είναι ευρύχωρα. Το κάθε ένα φυσικά με τα μέτρα της κατηγορίας του.

4 ευρύχωρα μοντέλα σε 4 κατηγορίες

24.095 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/10/2016

Για τους οδηγούς που η ευρυχωρία και η άριστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων ανεξαρτήτως του εξωτερικού μεγέθους του αυτοκινήτου βρίσκονται πάνω - πάνω στη λίστα των προτεραιοτήτων τους, τα παρακάτω τέσσερα μοντέλα θα βρεθούν στο top των επιλογών τους.

 
Αντικειμενικά, τα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα τα μίνι είναι ευέλικτα μέσα στην πόλη και οικονομικά, τα μικρά τα κάνουν λίγο πολύ όλα, τα μικρομεσαία παίζουν το ρόλο του οικογενειακού, ενώ με τα SUV θα πας εκτός δρόμου. Η επιτυχία του κάθε μοντέλου εξαρτάται -αρχικά- από το κατά πόσο καλύπτει τις βασικές ανάγκες της κατηγορίας, και -στη συνέχεια- από το τι επιπλέον καταφέρνει. Μία λοιπόν από τις extra ανάγκες που αναζητούν οι αγοραστές κάθε κατηγορίας είναι και οι χώροι. Είτε δηλαδή βολιδοσκοπούν ένα μίνι μοντέλο, είτε ένα μεγάλο αυτοκίνητο, οι χώροι βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις τους. Για το λόγο αυτό παρακάτω παρουσιάζουμε 4 μοντέλα από 4 διαφορετικές κατηγορίες τα οποία είναι ευρύχωρα για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Πρόκειται για τα VW up!, Honda Jazz, Citroen C4 και SsangYong XLV, από τις κατηγορίες των μίνι, μικρών, μικρομεσαίων και SUV αντίστοιχα.
 
Με αποσκευές από 251 έως 720 λίτρα
Όπως είναι φυσικό, στις παρακάτω σελίδες δεν κάνουμε κάποια σύγκριση μεταξύ των μοντέλων, αλλά τα εξετάζουμε υπό το πρίσμα της προσφοράς των χώρων, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα στάνταρ της κατηγορίας στην οποία ανήκει το κάθε μοντέλο. Για παράδειγμα, το VW up! με 251 λτ. χώρου αποσκευών και δυνατότητα να φιλοξενήσει με άνεση στο πίσω κάθισμα δύο ενήλικες είναι από τα πιο ευρύχωρα μίνι στην κατηγορία του, ενώ το XLV με 720 λίτρα για τις αποσκευές μπορεί να χρησιμεύσει και για μία μετακόμιση!