• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πριν εκκινήσετε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας, φροντίστε ο κινητήρας να δουλεύει κάτω από τις 3.000 σ.α.λ. και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας να έχει εξισορροπηθεί με αυτή της καμπίνας.

  Τα πάντα είναι θέμα timing

  51.700 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/8/2019
   

  Κάτι ακόμα που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι, πως το πότε θα ενεργοποιήσουμε και θα απενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό παίζει σημαντικό ρόλο για τη λειτουργία και την προστασία του συστήματος. 

  Αρχικά όταν θέλουμε να σβήσουμε τον κινητήρα του αυτοκινήτου θα πρέπει να έχουμε κλείσει πρώτα το κλιματιστικό και αντίστοιχα ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα να εκκινήσουμε τον κινητήρα και μετά τον κλιματισμό. Για την ακρίβεια θα πρέπει λίγα λεπτά πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, να αφήσουμε μόνο τη λειτουργία του ανεμιστήρα, ώστε να διώξει την υγρασία από τον εξατμιστή και να σταματήσει το φρέον να κυκλοφορεί στο σύστημα.
   
  Επιπροσθέτως δεν πρέπει να ενεργοποιείτε τον κλιματισμό όταν ο κινητήρας δουλεύει στις 3.000 σ.α.λ. και άνω. Ο λόγος περιεκτικά και χωρίς να σας ζαλίσουμε με πολλές μηχανολογικές λεπτομέρειες, είναι πως  κινδυνεύει να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά το κομπρεσέρ του συστήματος. 

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ