Μην επαναπαύεστε: Η προσοχή και η εγρήγορση κάθε οδηγού και ειδικά του νέου πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο όσο «εμπειρός» κι αν αρχίζει να νιώθει εκείνος.

    2. Εκεί που νιώθεις σίγουρος, ξανασκέψου το

    27.397 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η μετακίνηση από και προς τη σχολή θα γίνει μια ρουτίνα, κι όπως κάθε ρουτίνα, οδηγεί σε μηχανικές αντιδράσεις, αβλεψίες και υποτίμηση δύσκολων καταστάσεων. Έπειτα, είναι αποδεδειμένο ότι εκεί που συμβαίνουν τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι στις πιο καθημερινές και συνηθισμένες διαδρομές. Αμείωτη προσοχή λοιπόν όσο κι αν πρόκειται για μια βαρετή διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και για το ταξίδι προς την επαρχιακή φοιτητούπολη ή προς τα μεγάλα αστικά κέντρα: όσο κι αν μαθαίνεις την εθνική οδό ή το επαρχιακό δίκτυο οι κίνδυνοι δεν μειώνονται. 
     
    Και φτάνουμε στο θέμα της εμπειρίας: τα πρώτα καλά και ασφαλή χιλιόμετρα, τα πρώτα απροβλημάτιστα ταξίδια, θα γεμίσουν το νέο οδηγό με αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι θετικό αλλά δεν πρέπει να οδηγήσει σε υπερβολική σιγουριά. Ακριβώς εκεί που νομίζεις ότι έχεις κατακτήσει τη γνώση, εκεί ακριβώς ελλοχεύει ο κίνδυνος. Δεν χαλαρώνουμε λοιπόν, δεν κάνουμε μαγκιές, δεν κάνουμε επίδειξη, δεν τρέχουμε υπερβολικά και γενικώς δεν υπερεκτιμούμε δυνατότητες (μας), συνθήκες (του δρόμου και του καιρού) αλλά και προδιαγραφές (του οχήματος). 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Mercedes
    KIA