Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε πτυχίο… μηχανολογίας, ωστόσο εξοικειωθείτε με βασικούς ελέγχους. Ειδικά επειδή συνήθως το αυτοκίνητο του φοιτητή μπορεί να είναι κάτι φτηνό και βαριά μεταχειρισμένο.

    5. Προσοχή στο αυτοκίνητο – προσοχή στο άγχος!

    27.394 Επισκέψεις στο άρθρο

    Ο νέος οδηγός θα πρέπει να είναι συνέχεια βέβαιος ότι πριν από κάθε μετακίνηση το αυτοκίνητό του είναι έτοιμο για όσα θα αντιμετωπίσει. Οι βασικοί έλεγχοι σε πιέσεις ελαστικών και στάθμες υγρών είναι νευραλγικής σημασίας. Ο λιγότερο έμπειρος οδηγός μπορεί να απευθυνθεί σε ένα πρατήριο καυσίμων και να εκτελέσει εκεί όλες τις ενέργειες παίρνοντας και όση βοήθεια ίσως χρειαστεί. Επιπλέον, τα έγγραφα του οχήματος πρέπει να είναι στην εντέλεια και πάντα μέσα στο όχημα όταν αυτό θα κάνει κίνηση. Δίπλωμα, άδεια, ασφάλιση, δελτίο ΚΤΕΟ και Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων πρέπει να έτοιμα σε πρώτη ζήτηση και φυσικά να είναι επικαιροποιημένα. 
     
    Τέλος, ένα στοιχείο πολύ κρίσιμο είναι η διαχείριση του άγχους. Η εξέταση για κάποιο μάθημα, η αργοπορία λόγω κάποιας αναποδιάς στο δρόμο, ένας κακός βαθμός σε κάποια εξέταση δεν πρέπει να επηρεάζουν τον τρόπο που θα οδηγήσουμε. Ίσως πρόκειται για κάποιο σημαντικό ζήτημα αλλά θα το εξετάσετε πιο καλά αφού φτάσετε στον προορισμό σας, με ασφάλεια. Ακούστε μας και δε χάσετε… 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Mercedes
    KIA